Мiста Новини
1 Жовтня 2021
2 445

У Португалії побудують “зелену” штаб-квартиру для Farfetch

Дизайн будівлі буде імітувати навколишній горбистий ландшафт, а на дахах будинків висадять кущі

Архітектурне бюро Bjarke Ingels Group (BIG) представило проєкт “зеленої” штаб-квартири для онлайн-ритейлера одягу Farfetch. Штаб-квартиру побудують у Португалії — на схилі біля річки Леса в долині Ф’юз, у північній частині Порту. Об’єкт стане “штучним розширенням схилу пагорба”, пише Dezeen.

Комплекс буде складатися з 24 будівель загальною площею 178 тис. м², розташованих у формі шахової дошки. У сусідніх будівлях зможуть працювати інші компанії. Дизайн будівлі буде імітувати навколишній горбистий ландшафт, а на дахах будинків висадять кущі.

“Окремі будівлі, що становлять різні елементи організації, з’єднані, щоб сформувати великі безперервні робочі середовища”, — сказав партнер BIG Жоао Альбукерке. Крім штаб-квартири, в комплексі для Farfetch будуть амфітеатр, їдальня та оздоровчий центр.

“Замість корпоративного офісного комплексу будинок Farfetch буде являти собою жвавий міський ансамбль, який об’єднує всіх кураторів, творців, клієнтів і співробітників в самому інноваційному новому районі”, — пояснив ідею засновник BIG Б’ярке Інгельс.

“Ми маємо намір створити розумне місто або, в цьому випадку, розумну долину”, — додав генеральний директор Castro Group Пауло Кастро. Штаб-квартиру побудують до 2023 року, а офіційне відкриття заплановане на 2025 рік.

Тим часом, одна з найбільших торгових мереж світу, IKEA протестує формат магазинів без системи лабіринтів, покликаної змусити покупців оглянути якнайбільше товарів

Як писали раніше Investory News, італійський ритейлер Benetton, поряд з іншими модними брендами, розчарувався в Азії, заявивши про перенесення виробництва з регіону, оскільки через збої в ланцюжках постачання і зростання цін на логістику шити там стало невигідно.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram