Новини
15 Січня 2022
565

У Шанхаї відкрився торговий центр із тисячею дерев на фасаді

У ньому понад 100 магазинів та 63 точки громадського харчування

У китайському місті Шанхай відкрився торговий центр, що нагадує вкриту зеленню гору. На фасадах і всередині будівлі розташовано понад тисячу дерев та 250 тис. рослин. Автором проєкту став британський дизайнер Томас Хізервік, пише Dezeen.

Торговий центр так і називається — “1 000 дерев”. Дев’ятиповерхова будівля спроєктована за допомогою сітки бетонних колон, розташованих під кутом 45 градусів до річки. Кожна колона увінчана кашпо з листяними та вічнозеленими деревами, а також кущами та кучерявими рослинами.

Площа ТЦ становить 62,7 тис. кв. м. У ньому понад 100 магазинів та 63 точки громадського харчування. Фуд-корт та супермаркет розташовані на цокольному поверсі, магазини — на п’яти поверхах вище, а ресторани — на чотирьох верхніх поверхах. Стіни будівлі прикрашені стріт-артом, створеним 16 художниками, а у шахті ліфта з’явився стінопис заввишки 40 м.

За словами Хізервіка, проєкт навіяний ідеєю перетворення міст на соціальні простори. “Наш підхід розбиває типову торговельну забудову на велику кількість просторів людського масштабу. Думаю, це змінить людей, які живуть і працюють у цьому густому житловому районі”, — вважає дизайнер.

Новий торговий центр уже прозвали “Західною горою”. Незабаром поруч планують збудувати 19-поверхову “Східну гору”, в якій розмістять офіси та готель.

Весною минулого року в Нью-Йорку відкрився парк на воді Літл-Айленд, спроєктований Хізервіком. Парк являє собою невеликий острів на 132 бетонних колонах, що височіє над річкою Гудзон.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram