Мiста
26 Травня 2021
2 224

У Нью-Йорку відкрився острів-парк Літл-Айленд розташований на 132 колонах

На будівництво проєкту витрачено $260 мільйонів

У Нью-Йорку офіційно відкрився парк Літл-Айленд. Він являє собою невеликий острів, який підіймається над рікою Гудзон. Літл-Айленд розташувався на 132 бетонних колонах, вкопаних у річкове дно. Спроєктував парк відомий британський дизайнер Томас Хізервік.

Парк спочатку називався Пірс 55, але потім його перейменували в Літл-Айленд. Він знаходиться на околиці історичного району Мітпекінг, у південній частині Манхеттену. Площа парку становить близько 10 тис. м². Тут є три сцени для театральних вистав. З червня до вересня 2021 року в Літл-Айленді заплановано 500 заходів.

Проєкт вартістю $260 млн профінансували бізнесмен Баррі Діллер і його дружина модельєр Діана фон Фюрстенберг. Будівництво парку почалося у 2016 році, але через рік застопорилося. Окружний суд США анулював виданий дозвіл після того, як некомерційна організація “Міський клуб Нью-Йорка” виступила проти будівництва.

Діллер розповів, що губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо неодноразово телефонував йому і пропонував допомогу, щоб зупинити судовий процес. У 2019-му проєкт вдалося запустити. Діллер сподівається, що Літл-Айленд зможе функціонувати зокрема і як нічний клуб. Бізнесмен вже подав заявку на отримання ліцензії на продаж спиртних напоїв.

Інший громадський проєкт Хізервіка The Vessel, який є оглядовим майданчиком висотою 46 м у районі Хадсон-Ярдс на Манхеттені, був закритий у січні 2021 року. Рішення ухвалено після того, як молода людина зістрибнула з майданчика і загинула, що стало третім випадком суїциду на цьому місці з моменту відкриття The Vessel у 2019 році.

Команда дизайнерів прийняла додаткові заходи обережності в Літл-Айленді, витративши $6 млн на систему огорож і найнявши охорону, яка буде чергувати в парку цілодобово.

“Послухайте, якщо люди хочуть нашкодити собі, ви не зможете їх зупинити. Але ми провели багато досліджень, і, якщо ви впадете в річку з цієї висоти, ви, швидше за все, не загинете — на відміну від моста Джорджа Вашингтона або The Vessel”, — зазначив Діллер.

Томас Хізервік є засновником лондонської дизайнерської практики Heatherwick Studio. Він вважається одним з найвизначніших британських дизайнерів. Глобальну популярність Хізервік отримав після того, як спроєктував чашу олімпійського вогню для ігор в Лондоні 2012 року.

Джерела: Dezeen, DesignWanted

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram