Драйв
23 Жовтня 2021
1 796

Премію за найкращий у світі дизайн бару і ресторану отримали іспанські та китайські архітектори

Українські проєкти нагород не отримали

На фото: стейк-хаус Leña, Марбелья, Іспанія, студія Astet

Журі щорічної міжнародної премії Restaurant and Bar Design Awards (RBDA) оголосило переможців. Українські проєкти, що пройшли до шорт-листа, нагород не отримали.

Премію вручають за найкращий дизайн закладу громадського харчування. Головний приз за дизайн ресторану дістався стейк-хаусу Leña в іспанському місті Марбелья. Над інтер’єром працювала студія Astet. Дизайнери створили інтер’єр в осінній палітрі й використовували багато каменю та дерева.

Кращий дизайн бару, за версією журі, розробила студія Republican Metropolis Architecture для закладу More 7 Bar в китайському місті Сіань. Інтер’єр являє собою складний простір з плавними стінами з мідної цегли та дзеркальною стелею.

На фото: More 7 Bar, Сіань, Китай, студія Republican Metropolis Architecture

У RBDA два головні переможці, вісім фіналістів у різних частинах світу і 45 переможців у додаткових категоріях.

Шість українських проєктів змагалися за найкращий дизайн бару і ресторану в Європі, але поступилися закладам з Угорщини, Греції, Іспанії, Великої Британії, Португалії, Росії та Румунії.

На фото: Múzsa в Будапешті, студія Richmond International

У категорії “Найкращий дизайн бару в Європі” переміг заклад Múzsa в Будапешті з проєктом Richmond International. Премія за найкращий біофільний дизайн — в EGO, відкритого в грецькому місті Каламата. В інших категоріях нагороду отримали заклади Nómada Chiado в Лісабоні, Muse by Tom Aikens, Maison François в Лондоні, Nina в Барселоні та BIO MY BIO в Санкт-Петербурзі.

На фото: EGO, Каламата, Греція, студія Andreas Petropoulos
На фото: ресторан Nómada Chiado в Лісабоні, студія Spacegram
На фото: ресторан Muse by Tom Aikens в Лондоні, студія Korner Interiors
На фото: брассері Maison François в Лондоні, студія The Guild of Saint Luke
На фото: ресторан Nina в Барселоні, студія Liat Eliav
На фото: кафе BIO MY BIO в Санкт-Петербурзі, студія DA Bureau

У RBDA немає грошового призу — нагорода забезпечує визнання і розголос у медіа, тому її прагнуть отримати заклади більш ніж зі ста країн.

До журі премії входять впливові ресторатори, архітектори, журналісти та дизайнери. Цього разу серед них були головний редактор журналу Wallpaper* Сара Дуглас, віцепрезидент з глобальних стратегій дизайну Marriott International Алія Хан, головний редактор Elle Decor India Анаміка Буталія і співвласник і керуючий директор сіднейського ресторану Bathers ‘Pavilion Джесс Шірвінгтон.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram