Новини
6 Березня 2022
661

Популярність українського ресторану “Веселка” у Нью-Йорку неймовірно зростає

Заклад за тиждень зібрав на потреби України вже $10 тисяч

Популярність ресторану української кухні “Веселка”, що знаходиться у нью-йоркському Мангеттені, за останній тиждень зросла на 75% на фоні російського вторгнення в Україну, пише CNN.

“Веселка” спеціалізується на українській традиційній кухні. Наразі до закладу вишиковуються довжелезні черги. За словами власника ресторану, всього лише за тиждень кількість відвідувачів зросла на 75%.

Американці мають змогу скуштувати у закладі українську традиційну кухню, зокрема борщ. Всі кошти, зібрані від продажу борщу, “Веселка” жертвує громадській організації “Разом за Україну”, яка збирає різноманітне устаткування, медикаменти та відправляє їх до України.

За минулий тиждень “Веселка” зібрала на потреби України вже $10 тис. У закладі прогнозують, що за наступний тиждень зберуть ще щонайменше $15 тис.

Крім цього, заклад збирає бинти, батарейки, налобні ліхтарі, а також таблетки для очищення води та відправляє все це до України.

Крім зростання попиту на українську кухню, мешканці Нью-Йорка бойкотують російську. Так, відомий у місті заклад “Російська чайна кімната”, який розташований неподалік Бродвею, наразі стоїть майже порожній — це при тому, що заклад не має жодного відношення до Росії, окрім назви.

Американці також активно бойкотують російські продукти, зокрема горілку. Через це латвійський виробник “Столичной водки” терміново вирішив провести ребрендинг.

Крім бойкоту російського алкоголю, у США бойкотують російське пальне, зокрема торговельної марки “Лукойл” — другої найбільшої нафтової компанії країни-агресора.

Нагадаємо, мережі супермаркетів Novus та Varus знімають із продажу всю продукцію Coca-Cola, яка продовжує роботу на території Росії. Всі товари цієї марки приберуть із полиць усіх магазинів мереж.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram