Новини
23 Грудня 2021
926

Дах станції метро в Китаї перетворять на спортивний парк

Так сучасна архітектура розв’язує проблему озеленення у мегаполісах

Китайське місто Шеньчжень ще кілька десятиліть тому було рибальським селом. Наразі воно перетворилося на завантажений мегаполіс, в якому проживає близько 17 млн людей. Щоб додати трохи зелені в ці бетонні джунглі, компанія Crossboundaries перетворила дах станції метро на парк завдовжки 1,2 км, пише New Atlas.

Проєкт отримав назву Shenzhen Skypark. Планується, що в межах його реалізації дах будівлі терміналу та депо лінії метро перепрофілюють у громадський простір.

Дах, на якому буде розташований парк, має висоту 15 м над землею і ширину 70 м.

Загальна площа становить 7,3 га. Оскільки це досить велика площа для роботи, бюро Crossboundaries вирішило поділити його на дрібніші та зручніші в управлінні території. На них будуть розташовані спортивні майданчики, паркові зони та спортивні школи.

Спортивні споруди включають баскетбольні майданчики, майданчики для футболу та тенісу, а також волейболу та багато іншого.

В інших місцях парку на даху є зони відпочинку для глядачів, місця для перевдягання та спеціальні пішохідні доріжки для тих, хто просто хоче прогулятися.

Доступ на дах здійснюється з шести входів сходами та ліфтами. Для реалізації буде використано велику кількість дерева та зелені.

А от у Франції реконструкцією собору Паризької Богоматері, яку планують відкрити у 2024 році,  не дуже задоволені місцеві жителі. Парижани вважають, що новий проєкт може пам’ятку “зробити Діснеєм”. Далі — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram