Новини
29 Серпня 2021
973

IKEA тестує формат магазинів без лабіринтів

Новий дизайн спершу випробують у Китаї

Одна з найбільших торгових мереж світу, IKEA протестує формат магазинів без системи лабіринтів, покликаної змусити покупців оглянути якнайбільше товарів, пише The Wall Street Journal.

Зараз новий дизайн тестується в Китаї. Поряд із виставковими залами та стелажами з дрібними побутовими товарами, в новій IKEA з’явилася зона, де можна провести час з друзями, ресторан із фермерськими продуктами й відділ “Maker’s Hub”, в якому співробітники допомагають з ремонтом старих речей і складанням нових.

Крім цього, в Австрії — у Відні — відкриється п’ятиповерховий магазин з рестораном на даху. У цього магазину не буде своєї парковки, а габаритні покупки IKEA обіцяє доставляти наступного дня.

Також IKEA розробила мобільний додаток, в якому відвідувачі можуть просканувати товари й прокласти оптимальний маршрут магазином. Раніше організація простору в IKEA передбачала лише один шлях, що змушувало покупців проходити повз всіх речей дорогою.

Компанія планує вивчити дані про покупки, скоєних в таких магазинах. “На основі цього ми вирішимо, які елементи, як нам здається, готові до впровадження в інших магазинах”, — цитує видання слова представника IKEA.

Цей експеримент шведського ритейлера покликаний з’ясувати, як зберегти актуальність традиційних магазинів в епоху інтернет-торгівлі.

Нагадаємо, Благодійний підрозділ IKEA і Фонд сім’ї Рокфеллерів (RFF) створять фонд для підтримки проєктів, пов’язаних з відновлюваними джерелами енергії. Вони виділять на ці цілі $1 млрд і планують залучити ще $10 млрд від міжнародних організацій до кінця року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram