Новини
13 Січня 2020
1 090

Домовилися: Ахметов виплатив понад $700 мільйонів Фірташу у справі “Укртелекому”

В рамках мирової угоди припинені всі судові та інші процеси між Raga і SCM

Компанія СКМ Ріната Ахметова виплатила понад $700 млн кіпрській компанії Raga Establishment Ltd в рамках дружнього врегулювання спору “Укртелекому”. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на власні джерела у компанії.

За їхньою інформацією, виплата зазначених коштів була здійснена в кінці 2019 р.

1 жовтня минулого року стало відомо, що компанії Raga Establishment Limited і SCM Financial Overseas Limited офіційно й остаточно врегулювали між собою спір про продаж “Укртелекому” у 2013 р. на $760 млн.

У прес-службі СКМ на запит редакції ЕП інформацію про виплату понад 700 млн доларів компанії Raga Establishment Ltd не спростували, однак відмовилися надати додаткову інформацію щодо цього.

“Дійсно, 1 жовтня 2019 р. суперечка про продаж “Укртелекому” була остаточно врегульована”, — заявили у компанії.

В рамках мирової угоди припинені всі судові та інші процеси між Raga і SCM, а також їх афілійованими особами.

“Інформація про істотні умови мирової угоди, за рішенням обох сторін, не підлягає оприлюдненню”, — додали в прес-службі.

СКМ — компанія, яка управляє активами українського бізнесмена Ріната Ахметова.

Raga Establishment Limited — компанія, формально належить бізнесменові Денису Горбуненко. Її кредитував Дмитро Фірташ.

Укртелеком — найбільший в Україні оператор фіксованого зв’язку. 92,79% акцій компанії було продано на приватизаційному конкурсі на початку 2011 р. Її покупцем стала компанія Epic (яку пізніше перейменували в Raga Establishment Limited) через українську дочірню компанію ТОВ ЕСУ.

Як писали раніше Investory News, Антимонопольний комітет України за порушення законодавства про захист економічної конкуренції оштрафував ТОВ “Корум Україна” (з групи СКМ Ріната Ахметова) на 53 млн грн і АТ “НПК” Гірські машини “на 3,3 млн грн.

Також, АМКУ у вересні минулого року прийняв рішення примусово розділити групу компаній Ostchem, яка входить в Group DF Дмитра Фірташа, в частині виробників азотних мінеральних добрив і накласти на “НФ Трейдинг Україна” штраф у розмірі 107 млн ​​грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram