Новини
29 Січня 2020
1 143

“ПриватБанк” за рішенням суду виплатив заводу Коломойського майже 22 мільйони гривень

Банк подав апеляційну скаргу на це рішення, вважаючи його неправомірним

Фото: УП

Згідно з рішенням Господарського суду міста Києва від 17 грудня 2019 р., ПриватБанк 29 січня виплатив Нікопольському заводу феросплавів (НЗФ), який контролює Ігор Коломойський, 21,8 млн грн. Про це повідомляє прес-служба фінустанови.

Водночас банк подав апеляційну скаргу на це рішення суду, вважаючи рішення суду першої інстанції неправомірним, а дії організаторів пікету — черговою спробою тиску на банк.

“Виконання рішення суду першої інстанції робить абсолютно безпідставним проведення масового пікету співробітників заводу, який триває з вересня 2019 го перед центральними офісами банку в Дніпрі та Києві. Протести мають на меті заважати нормальній життєдіяльності банку та чинити тиск на співробітників і клієнтів ПриватБанку”, — йдеться в повідомленні банку.

Також, Верховний Суд України відмовив у касаційній скарзі криворізькому Південному гірничо-збагачувальному комбінату (Південний ГЗК), залишивши в силі рішення Господарського суду Дніпропетровської області та Центрального апеляційного господарського суду, які вирішили стягнути з комбінату 1,3 млрд грн за позовом ТОВ “Спірит Фінанс”, повідомляє Олігарх.

Постанова набирає законної сили з моменту його прийняття, є остаточним і оскарженню не підлягає.

В зазначеній справі за позовом ТОВ “Спірит Фінанс” до ПАТ “Південний гірничо-збагачувальний комбінат” Господарчий суд Дніпропетровської області 7 червня 2019 р. вирішила стягнути з відповідача на користь позивача 1,3 млрд грн.

Згідно з судовими матеріалами, у вересні 2017 р. на загальних зборах акціонерів ПівдГЗК прийнято рішення про виплату дивідендів на 16,16 млрд грн (10,16 грн в розрахунку на одну просту акцію).

Однак у встановлений законом термін дивіденди не були виплачені для ряду акціонерів компанії, зокрема “Мелчет Інвест Лімітед” (Багами), “Дакстон Холдінгз Лімітед” (Кіпр), “Лакріно Інвестментс Лімітед” (Кіпр), “Мілнербей С.А” (Британські Віргінські острови), “Бріммілтон Лімітед” (Британські Віргінські острови), “Ренальдо Інвестментс Лімітед “(Кіпр).

У травні 2018 р. зазначені акціонери ПівдГЗК на підставі договорів факторингу відступили відповідні права вимоги для ТОВ “Спірит Фінанс” в розмірі 1,17 млрд грн.

Однак ПівдГЗК грошові зобов’язання перед ТОВ “Спірит Фінанс” також не виконав.

В рамках зазначеного судового спору ПівдГЗК подавав зустрічний позов з вимогою визнати уявними (фактично агентськими) згадані договори факторингу. Однак суд відмовився задовольнити ці вимоги.

За даними Держреєстру, кінцевим бенефіціаром ПАТ “Південний гірничо-збагачувальний комбінат” є Рінат Ахметов.

Засновником ТОВ “Спірит Фінанс” зазначено ТОВ “Спірит Солюшнс”, засновниками якого у свою чергу є ряд фізосіб. Серед них — Артем Замша, який з 2013 р. є директором збанкрутілої компанії “Аеросвіт” і призначався головою наглядової ради Стахановського заводу феросплавів (ці структури пов’язували з групою “Приват”).

Як писали раніше Investory News, Господарський суд Львівської області 16 січня 2020 р. у повному обсязі задовольнив позов Національного банку України про звернення стягнення на предмет іпотеки, пов’язаного з ексвласником ПриватБанку Ігорем Коломойським, ПАТ “Дніпрометалсервіс”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram