Новини
21 Січня 2020
751

Суд стягнув нерухомість Коломойського на понад 100 мільйонів гривень на користь НБУ

У 2018 році Нацбанк подав 148 позовів проти колишнього власника ПриватБанку

Господарський суд Львівської області 16 січня 2020 р. у повному обсязі задовольнив позов Національного банку України (НБУ) про звернення стягнення на предмет іпотеки, пов’язаного з ексвласником ПриватБанку Ігорем Коломойським, ПАТ “Дніпрометалсервіс”. Про це повідомляється на сайті регулятора.

Компанія у вересні 2014 р. надала Нацбанку в заставу нежитлове приміщення площею майже 20 тис. кв.м і вартістю понад 100 млн грн як забезпечення кредиту рефінансування, що надавався ПриватБанку до націоналізації.

Оскільки ПАТ “Дніпрометалсервіс” не виконало взятих на себе зобов’язань майнового поручителя ПриватБанку, Національний банк у травні 2018 р. подав до суду з метою стягнення заставного майна.

16 січня 2020 р. позовна заява Національного банку була задоволена в повному обсязі. Загалом суди вже ухвалили 24 рішення на користь Національного банку про звернення стягнення на предмети іпотеки за зобов’язаннями ПриватБанку на загальну суму 1,36 млрд грн. 18 рішень набрали законної сили, за якими виконавчі документи були надіслані до органів Державної виконавчої служби для примусового виконання.

У 2018 р. Національний банк подав 148 позовів проти колишнього власника ПриватБанку Ігоря Коломойського (фінансового поручителя) та пов’язаних із ним 32 компаній — майнових поручителів.

Мета позовів — забезпечити погашення кредитів рефінансування, які Національний банк надав ПриватБанку упродовж 2008–2015 рр.

Загалом позови спрямовані на погашення заборгованості за п’ятьма кредитними угодами. На сьогодні на різних стадіях судового процесу перебуває ще понад 200 подібних справ не лише щодо ПриватБанку, а й банків, які свого часу були визнані неплатоспроможними та досі не виконали власних зобов’язань за кредитами рефінансування.

Нагадаємо, Лондонський суд зобов’язав Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та інших відповідачів сплатити ПриватБанку 10,9 млн фунтів стерлінгів ($14,03 млн).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram