Новини
10 Серпня 2020
1 009

Кабмін виділяє Міжрічинському ГЗК Дмитра Фірташа чотири ділянки під видобуток титанової сировини

Загальна площа ділянок становить 75,3959 гектара

Кабінет міністрів України (КМУ) дозволив ТОВ “Міжрічинський гірничо-збагачувальний комбінат” (МГЗК, Житомирська обл.), що входить в Group DF, розробляти проект землеустрою щодо відведення чотирьох земельних ділянок загальною площею 75,3959 га в Житомирській області під розширення видобутку титанової сировини, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з розпорядженням уряду № 977-р від 5 серпня поточного року “Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок”, МГЗК виділяється три земельні ділянки орієнтовною площею 8,5 га, 16,5 га і 16 га із земель держвласності лісового фонду Володарсько-Волинського лісництва, що знаходяться в постійному користуванні дочірнього підприємства “Пулинського лісгосп АПК “Житомирське обласне комунальне агролісогосподарське підприємство “Житомироблагроліс” Житомирської обласної ради, в оренду на термін дії спеціального дозволу на користування надрами від 3 червня 2002 р. № 2694 зі зміною цільового призначення для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств, пов’язаних з використанням надр.

Іншим розпорядженням уряду № 978-р від 5 серпня 2020 р. надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 34,3959 га (землі держвласності лісового фонду Турчинського лісництва), що знаходиться в постійному користуванні ДП “Коростенське лісомисливське господарство”.

ТОВ “Міжрічинський ГЗК” зареєстрований в смт Іршанськ в січні 2001 р. Основний вид діяльності — видобуток руд кольорових металів.

Компанії Diago Enterprises Limited (Кіпр), кінцевим бенефіціаром якої є Дмитро Фірташ, належить 1%-ва частка МГЗК, ТОВ “Мотронівський ГЗК” (Вільногірськ Дніпропетровської обл. — будується ГЗК, також входить в Group DF) — 99%-ва частка.

Статутний капітал ТОВ “МГЗК” — 207,370 млн грн.

За даними агенції, титанові ГЗК Group DF за підсумками січня-червня 2020 р. збільшили випуск ільменітового концентрату (TiO2) на 31,7% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 р. — до 66,9 тис. тонн з 50,8 тис. тонн.

У 2019 р. ГЗК наростили видобуток ільменітової руди на 13,7% — до 3,2 млн куб. м, і на 7,2% — випуск ільменітового концентрату, до 150 тис. тонн.

Бізнес-напрямок видобутку титанового бізнесу Group DF включає два діючих ГЗК — Міжрічинський ГЗК і “Валки-Ільменіт” (обидва — Житомирська обл.) і два споруджуваних ГЗК: Стремигородський (Житомирська обл.) і Мотронівський (Дніпропетровська обл.). Максимальна проектна потужність Міжрічинського ГЗК — 180 тис. тонн ільменітового концентрату на рік, “Валки-Ільменіт” — 65 тис. тонн.

Group DF об’єднує активи Фірташа. Основні напрямки діяльності групи — азотний, титановий, газовий і банківський бізнеси.

Раніше Investory News писали, що компанія СКМ Ріната Ахметова виплатила понад $700 млн кіпрській компанії Raga Establishment Ltd в рамках дружнього врегулювання спору “Укртелекому”. Raga Establishment Limited — компанія, формально належить бізнесменові Денису Горбуненко. Її кредитував Дмитро Фірташ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram