Новини
18 Жовтня 2023
366

США обмежить продаж чипів Nvidia

Заборона стосуватиметься Китаю, рф та Ірану

Адміністрація Байдена планує заборонити поставки в Китай більш просунутих ШІ-чипів, розроблених Nvidia та іншими компаніями: ці заходи спрямовані на те, щоб перешкодити Пекіну отримувати передові американські технології для зміцнення своєї армії, пише Reuters.

Правила, які набувають чинності через 30 днів, обмежують доступ до більш широкого спектра передових мікросхем та інструментів для виробництва мікросхем для більшої кількості країн, включаючи Іран та росію, а також вносять до чорного списку китайських розробників мікросхем Moore Threads та Biren.

Нові заходи закривають прогалини в правилах, опублікованих в жовтні минулого року, і, ймовірно, будуть оновлюватися “щонайменше щорічно”, заявила журналістам міністр торгівлі США Джина Раймондо.

Мета — обмежити доступ Китаю до “передових напівпровідників, які можуть сприяти прориву в галузі штучного інтелекту і складних комп’ютерів, які мають вирішальне значення для (китайського) військового застосування”, пояснила Раймондо.

Речник китайського посольства заявив, що Китай “рішуче виступає проти” нових обмежень, додавши, що “довільне встановлення обмежень або насильницьке прагнення до роз’єднання на догоду політичному порядку денному порушує принципи ринкової економіки та чесної конкуренції та підриває міжнародний економічний і торговельний порядок”.

“Нові заходи демонструють, що адміністрація Байдена намагається уповільнити поставки мікросхем та інструментів для виробництва мікросхем до Китаю, навіть попри зростаюче занепокоєння щодо ролі, яку американські технології відіграють у модернізації пекінської армії”, — пише Reuters.

Після публікації оновлених правил провідний американський розробник чіпів для ШІ Nvidia заявив, що дотримується правил і не очікує значного впливу на короткострокові результати.

Нагадаємо, американська компанія Intel планує інвестувати до $4,6 млрд в новий завод для виготовлення та випробування напівпровідників, який буде створено в Польщі, поблизу міста Вроцлав.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram