Новини
18 Грудня 2021
849

Нестандартні поради: Не можете налаштуватися на роботу — імітуйте поїздку до офісу

Така практика допоможе упорядкувати робочий день і зробити його продуктивнішим 

Ранкова рутина — важливий елемент успішного дня. Раптовий перехід на дистанційну роботу на початку 2020 року позбавив багатьох професіоналів поїздок до офісу. Неважливо, як ми проводили цей час — слухали музику, продумували список справ на день або просто ледарювали — згодом виявилося, що нам його не вистачає, повідомляє Fastcompany.

Видання зазначає, щоб налаштуватись на робочий лад, достатньо відтворити поїздку, не виходячи з дому.

Отже, на годиннику 7 ранку, ви одягнулися, щоб вирушити на роботу та п’єте каву з дорожньої чашки. Ви сидите та слухаєте улюблений подкаст, або готуєтеся до робочого дня з планувальником та ручкою в руці. Потім, приблизно через 30 хвилин, ви йдете в кімнату, де зазвичай працюєте.

“Приблизно так і працюють такі “поїздки”. Спочатку це здається дивним. Зрештою, навіщо витрачати час, якщо можна просто встати з ліжка та працювати в піжамі?”, — зазначає видання.

Здається нелогічним зображати поїздки на роботу, особливо зранку, коли потрібно прочитати так багато електронних листів та повідомлень і завершити чимало завдань. Ще дурнішим здається імітувати “повернення додому”, коли діти вже стоять на вухах, а вам ще треба готувати вечерю. Однак цей прийом може бути несподівано корисним.

Перш ніж сісти за стіл і відкрити ноутбук, присядьте та приділіть пів години справам, які допоможуть налаштуватися на лад: зануритися в музику або обміркувати щось більш глобальне. Потім витратьте 30 хвилин наприкінці робочого дня, щоб подумати про свої досягнення, підготуватися до завтрашнього дня та розслабитися, перш ніж приступити до своїх особистих та сімейних обов’язків.

Вже за тиждень така звичка надасть наступні корисні результати.

Час для планування. Зайняті професіонали часто відчувають, що вибиваються з сил, якщо вони не мають плану. Він підвищує ефективність робочого дня, а така “поїздка” надає регулярно запланований час, яка дозволяє обміркувати, що зробити наступного дня. Крім того, це дозволяє подумати, які завдання потрібні, а які не потрібно виконувати відразу. Таким чином можна спокійно розставити пріоритети.

Допомога у концентрації. Плани постійно змінюються, і це вже стало новою нормою. У сучасній культурі віддаленої роботи не залишилося нічого незмінного. Імпровізована “поїздка” дозволяє краще спланувати майбутній день і зберігати концентрацію у світі, повному факторів, що відволікають.

Якщо витратити час на організацію дня, приводів для занепокоєння стає менше, а ми налаштовуємось на розв’язання проблем. Цей час дозволяє продумати плани та вирішити, на чому сконцентруватися, щоб не відволікатися та не переробляти.

Наприкінці дня поїздка допоможе вийти з робочого режиму, перш ніж зануритися у час для своєї сім’ї, займатися хобі та піклуватися про особисті обов’язки.

Правильний початок дня. Така “поїздка” може стати невіддільною частиною повсякденного життя. Більшість людей розпочинають свій день в автоматичному режимі, одразу приступаючи до роботи, не роблячи перепочинку та не витрачаючи час на підготовку.

Натомість можна слідувати заведеному порядку: проводити час із сім’єю, займатися спортом, виводити собаку на прогулянку або робити щось важливе насамперед, а вже потім організовувати свої завдання та повільно переходити до майбутнього дня.

Ця звичка дозволить упорядкувати робочий день, повільно переходити до нього та розслаблятись після. Як наслідок — можна не тільки стати продуктивнішим, а й частіше проводити час із близькими та не забувати про відпочинок.

Про те, як безлад в офісі впливає на ментальне здоров’я та продуктивність, можна прочитати в матеріалі за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram