Новини
3 Липня 2023
351

Дослідження: Які умови праці є актуальними

Гнучкий робочий графік та віддалена робота у пріоритеті

Майже половина (42%) компаній, які схвалили рішення про повернення до офісів, зіткнулися з вищим рівнем відтоку працівників, ніж вони очікували. І майже третина (29%) компаній, які зобов’язали повернутися до офісів, мають проблеми з набором персоналу, дані звіту компанії Unispace, пише Entrepreneur.

76% працівників готові “покинути корабель”, якщо їхні компанії вирішать відмовитися від гнучкого графіку роботи. На додаток, працівники з історично недостатньо представлених груп на 22% частіше розглядають інші варіанти, якщо гнучкий графік зникає.

А от опитування SHED показує ситуацію з іншого боку. Воно прирівнює незадоволення від переходу від гнучкої моделі роботи до традиційної до незадоволення від скорочення заробітної плати на 2−3%.

Згідно з даними Greenhouse, 42% кандидатів категорично відмовилися б від робіт, яким бракує гнучкості. Опитування SHED підтверджує, що працівники, які працюють з дому кілька днів на тиждень, дуже цінують таку можливість.

Водночас у Greenhouse визначили, що приваблює працівників. Це — підвищена компенсація (48%), більша гарантія зайнятості (34%), можливості кар’єрного росту (32%), більш гнучка робоча політика (28%), більш позитивна корпоративна культура (27%).

Unispace додає до цього ще один фактор — вибір. Згідно з їхнім звітом, найпоширенішими почуттями, які працівники відчувають щодо офісу, є щастя (31%), вмотивованість (30%) та азарт (27%). Однак ці почуття зменшуються у тих, хто має обов’язкову звітність (27%, 26% і 22% відповідно).

Як писали раніше Investory News про доходи, навантаження та зайнятість фрилансерів під час війни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram