Новини
29 Листопада 2019
966

Мільйони за Counter-Strike: Вперше в історії кіберспорту команда йде на IPO

Команда Astralis планує залучити майже $22 мільйони

Данська Astralis стане першою кіберспортивною командою, яка проведе первинне розміщення акцій (IPO), повідомляє Bloomberg.

“Astralis з Данії стала першою кіберспортивною командою, яка заявила про свій намір закріпити свій статус на світовому ринку кіберспорту обсягом близько $1,1 млрд”, — повідомляє видання.

Збір заявок повинен завершитися в п’ятницю, 29 листопада. Початок торгів заплановано на 9 грудня на копенгагенському майданчику для невеликих компаній Nasdaq First North Growth Market Denmark.

Згідно з проспектом емісії, Astralis планує залучити 125-150 млн данських крон ($18-22 млн), ціна розміщення складе 8,95 крони за акцію.

На ринок будуть виведені знову випущені акції, тому підсумкова частка розміщених акцій стане відома після закінчення IPO.

“Ми вважаємо, що сьогодні закладаються основи деяких найбільш цінних і культових брендів на найближчі 10 років”, — прокоментував виданню генеральний директор материнської компанії Astralis Group Микола Ніхольм.

Ніхольм, який раніше був венчурним інвестором, впевнений в успіху IPO. За його словами, ряд європейських та азійський інвесторів подали попередні заявки приблизно на $8 млн.

“Вихід на публічний ринок дозволить компанії орієнтуватися на довгострокову перспективу і залучити нових інвесторів, а отримані кошти підуть на зміцнення позиції на ринку шляхом інвестицій в наші бренди та медіаплатформи”, — зазначив він.

Команда Astralis була заснована у 2016 р. Вона — чемпіон світу з гри Counter-Strike: Global Offensive.

Нагадаємо, Forbes назвав 12 найдорожчих кіберспортивних компаній світу, вартість яких оцінюється у понад $100 млн.

Як раніше писали Investory News, у 2019 р. світовий ігровий ринок зросте до $148,8 млрд. Китай зберіг свої позиції в якості найбільшого ігрового ринку у світі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram