Новини
22 Липня 2020
941

МАУ відмовилася від лізингу трьох Boeing 737 MAX

Тим часом Ryanair планує закрити бази у Німеччині після відмови пілотів від скорочення зарплат

Авіакомпанія МАУ розірвала договори лізингу трьох літаків Boeing 737 МАХ, які побудували ще навесні 2019 року і повинні були доставити компанії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Видання зазначає, що рішення було прийнято у липні 2020 року, на фоні тривалої затримки постачання й відсутності чіткої інформації щодо відновлення комерційних рейсів на судах типу 737 МАХ.

Наразі флот МАУ складається із 34 авіалайнерів: п’ять Embraer 190, два Embraer 195, вісімнадцять Boeing 737−800 (чотири з них на зберіганні в Остраві, Чехія), чотири Boeing 737−900ER, два Boeing 767−300ER, три Boeing 777- 200ER (один на зберіганні в аеропорту Бориспіль, два — у Теруелі, Іспанія).

До речі, роком назад флот МАУ налічував 42 літаки. З його складу, зокрема, крім збитого в Ірані в січні 2020 року борта, планово виведені літаки за фактом припинення терміну лізингових договорів.

Наразі інформація щодо складу флоту не є остаточною. “У нинішніх реаліях, з огляду на різкий спад обсягів пасажирських авіаперевезень і поступове відновлення маршрутів, авіакомпанія змушена реалізувати гнучку політику управління флотом, виключно виходячи з ринкової ситуації”, – заявили в авіакомпанії.

І додали, що у перспективі буде прийнято ще ряд рішень щодо флоту, виходячи з майбутніх планів оперування на ринку. “Зокрема, це стосується розгляду перспектив повноцінного відновлення далекомагістральних програм МАУ”, – йдеться у повідомленні.

Тим часом найбільший у світі лоукост Ryanair оголосив, що закриє свою базу в аеропорту Франкфурт-Хан і, ймовірно, в аеропортах Берліна-Тегель і Дюссельдорф, повідомляє Reuters.

Закриття заплановано на кінець літа після того, як німецькі пілоти відхилили запропоноване скорочення зарплати, у зв’язку із наслідками пандемії коронавірусу. При цьому точну кількість скорочених робочих місць компанія не називає.

Видання наголошує, що проти запропонованої економії проголосувала більшість німецьких пілотів. “Ми повинні перейти до альтернативних заходів для забезпечення економії, що, на жаль, означатиме закриття баз і звільнення”, – повідомила Ryanair у листі німецьким пілотам.

Раніше Investory News писали, що компанія Spirit AeroSystems, одна з найбільших постачальників деталей для літака Boeing 737 MAX, заявила, що планує звільнити понад 20% робочої сили – близько 2,8 тис. співробітників – на своїй базі в Уїчиті (штат Канзас, США) через припинення виробництва лайнера.

Нагадаємо, лоукост-авіакомпанія Ryanair у 2020 фінансовому році скоротила прибуток на 27%. А от річний виторг, у порівнянні з минулим роком, збільшила на €0,8 мільярда.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram