Новини
11 Січня 2020
885

Постачальник деталей для Boeing 737 MAX звільнить понад 2 тисячі співробітників

Компанія поставляє близько 70% деталей для лайнера

Фото: Stephen Brashear/Getty Images

Компанія Spirit AeroSystems, одна з найбільших постачальників деталей для літака Boeing 737 MAX, заявила, що планує звільнити понад 20% робочої сили — близько 2,8 тис. співробітників — на своїй базі в Уїчиті (штат Канзас, США) через припинення виробництва лайнера. Про це повідомляє Reuters.

Польоти 737 MAX заборонені по всьому світу з березня 2019 р. через дві авіакатастрофи, пов’язані з цими літаками.

В Уїчиті працює близько 13 тис. співробітників Spirit з 18 тис. в усьому світі.

У Spirit AeroSystems заявили, що поки невідомо, коли поновиться виробництво Boeing 737 MAX.

У прес-релізі компанії уточнюється, що вона поставляє близько 70% деталей для лайнера Boeing. Ці поставки приносили Spirit AeroSystems понад 50% річного доходу.

“Компанія Spirit не отримала повідомлення від свого клієнта, Boeing, про те, як довго триватиме припинення виробництва або яким буде обсяг випуску в майбутньому. Spirit вважає, що після поновлення виробництва його рівень буде нижче, ніж очікувалося раніше”, — завили в компанії.

Нагадаємо, Іран визнав свою провину в авіакатастрофі українського Boeing. Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф вважає, що причиною авіакатастрофи під Тегераном стала помилка, допущена в період кризи, що виникла через “авантюрні дії” США.

Як писали раніше Investory News, аерокосмічний гігант Boeing та виробник спорткарів Porsche домовилися спільно досліджувати ринок “преміальної міської аеромобільності“. Партнери разом з дочірньою компанією Boeing Aurora Flight Sciences розроблять повністю електричний апарат з вертикальними зльотом і посадкою.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram