Новини
28 Травня 2020
1 021

Boeing оголосила про скорочення 6,8 тисячі співробітників

Паралельно компанія відновила виробництво літаків 737 MAX на заводі у Вашингтоні

Boeing оголосила про те, що 6,8 тис. співробітників компанії будуть звільнені вже цього тижня у зв’язку з негативним впливом на компанію й авіаційну галузь у цілому пандемії COVID-19, про це повідомляє пресслужба компанії.

Як зазначив генеральний директор Boeing Девід Калхун, корпорація вже домовилася про добровільне звільнення ще 5,5 тис. співробітників.

Про те, що компанія має намір скоротити 16 тис. осіб, тобто близько 10% усіх співробітників, стало відомо ще у кінці квітня. Тоді заявляли, що у деяких підрозділах, у тому числі в підрозділі з виробництва пасажирських літаків, буде скорочено 15% працівників.

The Wall Street Journal раніше повідомляла, що цього тижня буде оголошено про перший етап скорочень – щоправда, очікувалося, що мова йтиме про 2,5 тис. працівників.

Попри невтішні новини, авіакомпанія оголосила й про те, що відновила виробництво літаків моделі 737 MAX (які перестали випускати з січня 2020 року після двох катастроф в Індонезії та Ефіопії за їх участю) на заводі у Рентоні (штат Вашингтон).

“Наразі обсяги виробництва невеликі, оскільки компанія впровадила більше десятка ініціатив для підтримки безпеки на робочих місцях і збереження якості продукції”, – зазначили у компанії. І пообіцяли, що цього року поступово нарощуватимуть виробництво 737 MAX.

Керівництво Boeing визнало, що причиною обох авіакатастроф (Індонезія – жовтень 2018 року, загинуло 189 осіб й Ефіопія – березень минулого року, загинуло 157 особи) став збій у роботі системи MCAS (Maneuvering Characteristics Augmentation System), яка автоматично коригує положення літака у повітрі.

Тоді The New York Times писала, що експерти Федерального авіаційного управління не провели незалежних тестів MCAS на стадії сертифікації й не до кінця розуміли, як працює система. У березні минулого року Boeing повідомила про оновлення програмного забезпечення MCAS, яке “пройшло сотні годин аналізу, лабораторних випробувань, перевірки на тренажері й два випробувальних польоти”, у тому числі зі спостерігачами з Федерального управління цивільної авіації США (FAA).

“У листопаді авіакомпанія планувала, що комерційні польоти лайнера відновляться в січні цього року”, – йдеться у повідомленні. Однак минулого місяця у Boeing заявили, що виявили нові вразливі місця в програмному забезпеченні моделі 737 MAX. Одна з них була пов’язана з правильним виконанням роботи деяких системних моніторів.

У кінці січня пілоти повідомили, що довіра до норм безпеки Boeing впала до “рекордно низького рівня”. Як результат через проблеми з 737 MAX авіакомпанія вперше з 1997 року втратила рекордні $636 млн. Тоді продажі в IV кварталі впали на 37%, до $17,9 млрд, а фінансові втрати склали $636 млн при виручці $76,6 млрд.

Раніше Investory News писали, що американський авіаконцерн Boeing Co. у січні не отримав жодного нового замовлення, вперше з 1962 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram