Новини
12 Лютого 2020
792

У прольоті: Boeing у січні не отримав жодного замовлення на літаки

З такою ситуацією авіаконцерн зіштовхнувся вперше з 1962 року

Американський авіаконцерн Boeing Co. у січні не отримав жодного нового замовлення, вперше з 1962 року, повідомляє Reuters.

Зазначається, що минулого місяця компанія поставила 13 літаків, враховуючи пасажирські 737 Dreamliner і 777, а також літаки-заправники KC-46A для ВПС США. “При цьому концерн не отримав жодної відмови на замовлення”, – зазначає видання.

Для порівняння, у січні 2019 року Boeing отримав 45 нових замовлень і поставив 46 літаків. Проте минулого року Boeing втратив замовлення на майже 200 літаків 737 MАX через припинення їх польотів після двох авіакатастроф.

Як зазначає видання The Wall Street Journal, на попит з боку азійських авіакомпаній може вплинути й спалах коронавірусу в Китаї. “Поширення захворювання призвело до обмеження поїздок. Крім цього, на фоні спалаху коронавірусу багато компаній відмовилися від участі у виставці авіакосмічної промисловості Singapore Airshow, яка проходить на цьому тижні”, – пише видання.

Як заявив у Сінгапурі президент компанії з продажів і маркетингу Іхсан Мунір, у планах Boeing проведення переговорів з авіакомпаніями щодо своїх нових середньорозмірних літаків (New Midsize Airplane, NMA) після відновлення польотів 737 MAX.

“Минулого місяця глава Boeing Девід Келхун прийняв рішення переглянути проєкт NMA після обговорень з клієнтами”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у січні Boeing здвинув орієнтовний термін повернення в експлуатацію лайнерів 737 MAX, заявивши, що не розраховує отримати дозвіл регуляторів на відновлення польотів раніше середини 2020 року.

Тим часом, Airbus – європейський конкурент американського концерну, у січні отримав рекордну кількість нових замовлень – 274, і поставив 31 літак.

Нагадаємо, минулого року Boeing отримав перший за 20 років збиток – фінансові втрати склали $636 млн при виторгу в $76,6 млрд.

А наприкінці січня компанія змогла отримати кредит у понад десяти банків на суму $12 млрд. Кредит необхідний компанії, щоб утриматися на плаву в непростий період, пов’язаний із забороною на польоти Boeing 737 MAX, а також іншими претензіями.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram