Новини
7 Квітня 2020
1 256

Італія дозволила Ryanair здійснювати 28 щотижневих рейсів до України (оновлено)

А Мінпраці Фінляндії планує організувати чартери для доставки до країни сезонних сільгоспробітників з України

Ірландська лоукост-авіакомпанія Ryanair отримала від авіаційної влади Італії тимчасові права на виконання 28 щотижневих рейсів між містами Італії та України до 13 липня 2020 року, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на сайт Національного агентства цивільної авіації (ENAC).

Ryanair дозволили літати до Києва з Бергамо, Болоньї, Рима, Катанії; до Одеси та Львова – з Риму, Бергамо та Болоньї; а також до Харкова – з Бергамо.

Тим часом мінпраці Фінляндії, за інформацією порталу новин Yle, планує організувати чартери для доставки до країни сезонних сільгоспробітників з України. “Проте посольство Фінляндії в Україні поки що не підтверджує цю інформацію”, – йдеться у повідомленні.

За даними Yle, у Фінляндії працівники повинні будуть пройти двотижневий карантин, перш ніж відправитися на ферми, які гостро потребують робочої сили. Так, за словами фінських фермерів, якщо весняні польові роботи не будуть проведені в строк, то багато продуктів харчування можуть закінчитися, і вартість їжі підвищитися.

“На фінських фермах традиційно працюють сезонні працівники з України, Росії й Таїланду. Наразі міністерство праці вивчає можливість організувати чартерні рейси для українських працівників”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що загалом мова йде про приблизно 1500 працівників із третіх країн – “вони критично важливі для фінського сільського господарства”.

“Ця інформація не є підтвердженою фінськими компетентними органами. Посольство уважно стежить за загальною ситуацією й одразу поінформує українських заявників, щойно зміниться ситуація, пов’язана з можливістю здійснення подорожей до Фінляндії”, – прокоментувало інформацію фінських ЗМІ посольство Фінляндії в Україні.

Наразі брак працівників відчувається не лише у Фінляндії. Така сама ситуація у всій Європі. Загалом під загрозою може опинитися збір врожаю овочів, ягід і винограду.

Наприклад, у сусідній з Фінляндією Естонії найбільші садівники та городники, які раніше залежали від української робочої сили, почали шукати місцевих працівників. “Ймовірно, це означає підвищення вартості місцевих ягід і фруктів, однак планів скорочувати обсяг врожаю поки що немає”, – повідомив портал новин мовлення rus.err.

Тим часом компетентні фінські органи не підтвердили інформацію про організацію чартерів до Фінляндії із сезонними працівниками, повідомляє Agravery.com з посиланням на прес-службу Посольства Фінляндії в Україні.

“Нещодавно у фінських, а також і в українських ЗМІ з’явилася інформація про те, що Фінляндія планує організовувати чартерні рейси, щоб українські сезонні працівники могли приїхати до Фінляндії. Однак, ця інформація не є підтвердженою фінськими компетентними органами”, – заявили у посольстві.

І додали, що уважно стежитимуть за загальною ситуацією та відразу проінформують українських заявників, щойно зміниться ситуація, пов’язана із можливістю здійснення подорожей до Фінляндії.

Нагадаємо, у березні 2020 року велика частина грошових переказів в Україну була здійснена з Польщі, наступними за обсягом переведених коштів — Угорщина, Німеччина та Чехія. Об’єм грошового потоку через TransferGo збільшився на 110%, у порівнянні з аналогічним місяцем минулого року та склав €30 млн ($32,37 млн).

Загалом за підсумками 2019 року українські заробітчани перерахували близько $12 млрд грошових переказів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram