Соцмережі
18 Жовтня 2019
758

Марія Артеменко: Про успішне партнерство

Або як розширити коло впливу

Неможливо змінити світ поодинці. Широка мережа однодумців і союзників, а також довготривалі довірливі партнерства необхідні будь-якій благодійній організації або соціальному проекту. Сформувала 10 правил, якими ділюсь на тренінгах.

1. Пам’ятайте, що всі конкурують за успіх

Саме «всі» та «з кожним», а не один благодійний проект з іншим. Тому ви маєте пропонувати потенційному партнеру успіх, який прийде до нього у разі підтримки вашого проекту. Цей успіх не обов’язково вимірюється фінансовими показниками. Він може бути пов’язаний з особистими прагненнями вашого партнера бути активним, стати лідером думок чи додати до свого позиціонування ще одну характеристику – благодійник та філантроп. Зрозумійте головну амбіцію потенційного партнера і запропонуйте задовольнити її за допомогою вашого проекту.

2. Не просіть про допомогу – робіть пропозицію

Так ви зекономите час людини і відразу покажете, на що здатні та чого можна досягти, співпрацюючи з вами. Це безпосередньо стосується попереднього пункту: коли ви конкуруєте за увагу з усім світом, краще запропонувати спільну перемогу, а не демонструвати всі існуючі проблеми, слізно прохаючи хоч про якусь допомогу.

3. Вашу ідею повинна зрозуміти навіть дитина

Зазвичай ми всі вирішуємо надзвичайно складні проблеми, які важко описати одним реченням чи навіть сторінкою тексту. Але залиште лонгріди для спеціалістів, а до потенційних партнерів ідіть із чітко сформульованим, простим та навіть примітивним посланням, яке зможе повторити і дитина (серйозно, спробуйте перевірити його на дітях). Пам’ятайте, що воно може передаватися через кілька людей, перш ніж потрапить у потрібні вуха, а отже буде трансформуватися. Саме тому робіть його максимально простим для повторення, щоб уникнути непорозумінь ще на стадії першого знайомства.

4. WIN-WIN – наше все!

Соціальна складова проекту більше не є пріоритетом сама по собі, адже зараз благодійністю та соціальним залученням займається майже кожен. Натомість, у кожній стратегічній співпраці важливо дотримуватися підходу win-win, без якого неможливо побудувати тривалі зв’язки. Довгострокова мотивація будується саме там, де є розуміння власної перемоги.

5. Покажіть проблему через історію

Емпатію неможливо імітувати чи купити за гроші. Аби вона з’явилася, потрібно зустрічатися з живими людьми та збирати їх реальні історії. Запам’ятовують та переказують саме їх. Розповідаючи історію, йдіть від загального до конкретного – від проблеми до прикладу. Не розповідайте довго і страшно про проблему, а просто покажіть, як її пережила конкретна людина. Саме цю історію, а не сухий фактаж запам’ятають і розкажуть іншим.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram