Новини
9 Грудня 2020
831

Локдаун: Посилений карантин в Україні введуть з 8 до 24 січня

Дозволять працювати тільки продуктовим магазинам, аптекам, банкам, поштовим операторам і готелям

Кабінет Міністрів України (КМУ) постановив, що посилені карантинні заходи в Україні будуть діяти з 8 до 24 січня, повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

“З 8 по 24 січня включно наступного року в Україні будуть введені посилені карантинні обмеження. Назвемо їх “зимові канікули” з метою безпеки. Це робиться для того, щоб не допустити розгортання нової потужної хвилі захворюваності”, — заявив він.

Передбачається: заборона на роботу кафе, ресторанів, барів, крім доставки та замовлень “з собою”; магазинів непродовольчих товарів, кінотеатрів, фітнес-клубів, спортзалів, театрів, торгово-розважальних центрів, за винятком установ, які працюють в ТРЦ і продають харчові продукти, ліки, ветеринарні препарати, засоби гігієни та побутову хімію.

“Будуть відправлені на канікули всі навчальні заклади, крім дитячих садків. Буде заборона на будь-які розважальні, рекламні, спортивні, культурні, масові заходи на цей період”, — додав прем’єр.

Разом з тим, за встановленими для “помаранчевої” зони обмеженнями, що діють тепер на території України, продовжить працювати громадський транспорт, щоб люди могли добиратися на роботу.

Також, як додав прем’єр, працюватимуть продуктові магазини, аптеки, банки, поштові оператори та готелі.

Нагадаємо, Верховна Рада України у п’ятницю, 4 грудня, прийняла за основу та в цілому законопроєкт №4429, який передбачає одноразову фінансову допомогу бізнесу у 8 тис. грн на період локдауну.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram