Новини
3 Жовтня 2019
1 260

Литовська компанія BGS Rail розвиватиме лізинг вагонів в Україні

Компанія планує розширити свій парк до 12 тисяч вагонів

Компанія BGS Rail у співпраці з авіахолдингом AviaAM Leasing розширила парк своїх вантажних вагонів на 200 одиниць. Всі вони були передані в оренду одному з найбільших вагонних операторів України — компанії “Металургтранс“. Вартість контракту склала $3 млн, пише видання ЦТС з посиланням на реліз Baltic Ground Services (материнської компанії BGS Rail).

У компанії уточнили, що на даний момент BGS Rail оперує 1000 вагонів — власних та орендованих, які вироблені у 2008 р. У число цих вагонів входять і 200 нових, переданих в суборенду компанії “Металургтранс“.

Згідно з повідомленням, купівля партії нових вагонів стала можлива завдяки співпраці з AviaAM Leasing і її китайської дочірньою компанією AviaAM Financial Leasing China, яка інвестувала в придбання цих нових вагонів і здала їх в оренду BGS Rail.

“Це початок нашої співпраці, оскільки ми плануємо розширити наш парк до 12 тис. вагонів до 2025 р., збільшивши власний парк до 2 тис. вагонів і орендуючи ще 10 тис. у наших партнерів — компанії AviaAM Financial Leasing China”, — прокоментував угоду генеральний директор BGS Rail Даріус Закараускас.

У свою чергу віцепрезидент з розвитку бізнесу в AviaAM Leasing Томас Вірбіцкас зазначив, що компанія розглядає цю угоду як нову можливість для розширення діяльності AviaAM Leasing і AviAM Financial Leasing China. Також, компанія планує інвестувати кошти в вагонний парк, яким управлятиме BGS Rail в Україні.

Всі 200 нових вагонів вже отримані та були поставлені чотирма партіями протягом двох тижнів. Зроблені вони були на Попаснянському вагоноремонтному заводі.

Як пише видання, Україна є першою країною, де ця литовська компанія вийшла з послугою лізингу вагонів.

Довідково. BGS Rail є українською дочірньою компанію литовської Baltic Ground Services (BGS) — міжнародного постачальника наземного обслуговування, заправки літаків та логістичних послуг ADR, яка входить до складу Avia Solutions Group.

Компанія працює в Литві, Латвії, Естонії, Польщі, Чехії, Німеччини, РФ та Україні (в аеропортах Бориспіль, Київ, Одеса і Львів). У 2018 р. BGS отримала ліцензію, що дозволяє компанії надавати послуги залізнично-дорожніх вантажоперевезень в Україні.

AviaAM Leasing — глобальний авіаційний холдинг, що займається придбанням, лізингом і продажем комерційних літаків.

“Металургтранс” надає послуги з перевезення вантажів залізничним транспортом, управління вагонним парком клієнта, експедиції вантажів, ремонту вагонів, а також з пошуку вагонів по території України та країн СНД. На кінець 2018 р., компанія оперувала парком з 6,83 тис. вагонів, 1,62 тис. з яких належали безпосередньо “Металургтранс”.

Нагадаємо, Укрзалізниця залучила від ЄБРР $100 млн за найнижчою за 8 років ставкою. Кошти будуть направлені  на модернізацію залізничної інфраструктури та оновлення засобів диспетчерської сигналізації та зв’язку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram