Новини
8 Жовтня 2019
963

Укрзалізниця отримає від ЄБРР $100 мільйонів

Більша частина залучених коштів піде на модернізацію залізничної інфраструктури 

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть “Укрзалізниці” кредит в розмірі $100 млн для фінансування тендерної закупівлі матеріалів для модернізації шляхів Транс’європейської транспортної мережі (TEN-T). Про це повідомив глава “Укрзалізниці” Євген Кравцов на своїй сторінці в Facebook.

“Якщо офіційним юридичною мовою: “Укрзалізниця” і Європейський банк реконструкції та розвитку повідомляють про намір оголосити тендер на закупівлю матеріалів для модернізації колій Транс’європейської транспортної мережі. Якщо зрозумілою: на оновлення інфраструктури у найближчі 2 роки УЗ витратить $100 млн”, — написав Кравцов.

За його словами, тендер буде проходити за зрозумілими правилами ЄБРР.

“Коло учасників не обмежується “всіма відомими фірмами”: це можуть бути як резиденти України, так і нерезиденти. Маю надію, що це таки дасть нам змогу позбутися монополій та змов між учасниками торгів”, — повідомив глава УЗ.

Він також додав, що 70% із залучених $100 млн піде на модернізацію залізничної інфраструктури. Решта 30% — на оновлення засобів диспетчерської сигналізації та зв’язку, а також на удосконалення системи контролю залізничного трафіку.

“Перша на черзі — колія Транс’європейської транспортної мережі. Транспортним коридором TEN-T проходить приблизно 80% усіх транзитних вантажів”, — зазначив Кравцов.

Нагадаємо, АТ “Укрзалізниця” в Одесі відкрила власний зерновий термінал, який стане елементом логістичного ланцюжка в рамках пілотного проекту компанії з експорту зернових.

Також, “Укрзалізниця” веде переговори з Експортно-імпортним банком США про закупівлю другої партії локомотивів General Electric.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram