Новини
13 Серпня 2019
1 091

Укрзалізниця закуповує нові тепловози та планує підвищити вартість квитків

Причиною чергового здорожчання у компанії називають рекордні збитки від пасажирських перевезень

АТ “Укрзалізниця” (УЗ) веде переговори з Експортно-імпортним банком США про закупівлю другої партії локомотивів General Electric, повідомляє УНІАН з посиланням на інтерв’ю голови правління “Укрзалізниці” Євгена Кравцова.

“Переговори “Укрзалізниці” з представниками Ексімбанку пройшли за один день до їх зустрічі з міністерством. Я можу говорити тільки за компанію. Ми ведемо переговори з ними щодо закупівлі другій партії General Electric. Першим етапом переговорів задоволені”, – розповів Кравцов.

Від також додав, що можливий новий етап з постачання тепловозів General Electric до кінця цього року, можливо, на початку наступного.

“Зараз обговорюємо поставку від 20 до 40 локомотивів. Але, швидше за все, – 40”, – підкреслив він.

Як відомо, у лютому 2018 р. корпорація General Electric підписала довгострокову рамкову угоду з Укрзалізницею на $1 млрд щодо постачання 225 нових і модернізацію 75 старих локомотивів для залізниць України. Вартість одного локомотива оцінюється в $4,68 млн з урахуванням ПДВ. В цілому сума контракту за першу партію поставок становить $140 млн.

Також, як повідомляє агенція, УЗ хоче знову підвищити вартість пасажирських перевезень. Причиною чергового здорожчання у компанії називають рекордні збитки від пасажирських перевезень.

“З цим потрібно щось робити. Тому ми піднімаємо питання на рівень держави – нам потрібно переходити на модель договору з публічних послуг. Це означає, що Укрзалізниця повинна надавати послуги державі не нижче собівартості, що дозволить збільшити парк і зробити послугу з перевезень беззбитковою для компанії”, – повідомив Кравцов.

Нагадаємо, навесні філія “Центр забезпечення виробництва” АТ “Укрзалізниця” оголосила тендер на надання послуг з сервісного обслуговування магістральних вантажних тепловозів General Electric серії ТЕ33АС і пов’язаних з цим послуг очікуваною вартістю 895,25 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram