Новини
18 Березня 2021
603

Україна співпрацюватиме з Литвою у сфері перевезень

Сторони розроблятимуть цифрові рішення для обміну дозволами на міжнародні автоперевезення

Міністерство інфраструктури України та Міністерство транспорту й комунікацій Литви домовилися про співпрацю у сфері розвитку пасажирських і вантажних залізничних перевезень, а також у розробці цифрових рішень для обміну дозволами на міжнародні автоперевезення, йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства інфраструктури.

Як зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій, збільшення обсягів контейнерних перевезень і подальша лібералізація двосторонніх і транзитних автоперевезень — серед ключових пріоритетів співпраці.

“Це сприятиме подальшому збільшенню обсягів контейнерних вантажних перевезень поїздами комбінованого транспорту “Вікінг” і Containerships Train, а також підвищенню конкуренції у межах перевезень вантажів транспортним коридором “Північ–Південь”, — зазначив міністр.

І додав, що співпраця двох країн у розробці цифрових рішень для обміну дозволами на міжнародні автоперевезення дозволить проаналізувати правові й технологічні можливості отримання таких дозволів в електронному форматі.

Також сторони домовилися:

• активно підтримувати проєкт перевезення напівпричепів за маршрутом Одеса-Клайпеда;

• докладати зусилля, спрямовані на визнання українських морських портів Чорного моря Південними воротами Литви, а Клайпедського державного морського порту — Північними воротами України;

• визначити необхідність відновлення руху залізничним маршрутом “Чотири столиці” після карантину;

• сприяти поглибленню співпраці для обміну знаннями, досвідом і баченням ефективних, результативних і раціональних рішень у сфері залізничного транспорту.

Нагадаємо, у вересні минулого року стало відомо, що Мінінфраструктури хоче передати в концесію сім залізничних вокзалів з метою залучення 3,8 млрд грн інвестицій.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram