Новини
6 Лютого 2020
708

Квартальна виручка Twitter вперше досягла $1 мільярда

При цьому чистий прибуток компанії в четвертому кварталі минулого року знизився на 12% через збільшення витрат

Фото: Toshiki Sasazu

Виручка Twitter за останні три місяці 2019 р. склала $1,01 млрд. Це найуспішніший результат за всю 14-річну історію компанії, повідомляє Reuters.

Крім того, компанії вдалося перевершити очікування аналітиків. В результаті котирування сервісу мікроблогів виросли приблизно на 9% після закінчення торгової сесії на Нью-Йоркській фондовій біржі.

“2019 р. був приголомшливим для Twitter. Наші зусилля по зростанню релевантності та полегшення користування сервісом привели до зростання монетизованих місячних активних користувачів на 21% в четвертому кварталі”, — наводяться в прес-релізі слова генерального директора Twitter Джека Дорсі.

Проте чистий прибуток компанії в четвертому кварталі 2019 р. знизився на 12%, до $119 млн. Причиною тому стали витрати, збільшені на 22%, до $854 млн.

Сама компанія попередила, що витрати продовжать рости й надалі, оскільки сервіс планує збільшити штат співробітників у 2020 р. приблизно на 20%.

В першу чергу будуть найматися фахівці з інжинірингу, розробки продуктів та досліджень. Крім того, компанія запланувала будівництво нового дата-центру, що виллється в $825 млн додаткових витрат.

Нагалаємо, за три роки президентства Дональда Трампа статок співзасновника Twitter Джека Дорсі збільшився майже на 240%, з $1,3 млрд до $4,4 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram