Драйв
18 Жовтня 2019
1 769

Індустрія канабісу набирає обертів: Марихуану додають в їжу і косметику

 За останні чотири роки продажі продукції з додаванням марихуани виросли на 40%

Фото: Depositphotos

Видання TechCrunch розповіло, що американські виробники їжі, ліків, косметики та інших товарів стали масово додавати марихуану у свої продукти. Журналісти називають цю індустрію “канабістех” по аналогії з фудтех.

Виділення з марихуани канабідола, котрий має психотропні властивості, дозволяє використовувати речовину без ризику інтоксикації споживача. Завдяки цьому виробники представляють канабіс у новому світлі. Отже, головне з матеріалу TechCrunch.

#1. Канабіс має великий попит в американській харчовій індустрії. Там проходять курси приготування страв з марихуаною, видаються кулінарні книги з рецептами їжі з канабісом. Тепер речовиною зацікавилися й інші компанії.

#2. Виробники навчилися розділяти два основних хімічних з’єднання в марихуані — тетрагідроканабінол (ТГК) і канабідол (КБД). Не психотропний КБД втамовує біль і знижує тривожність без ефекту наркотичного сп’яніння.

#3. Відсутність інтоксикації при вживанні КБД зробило марихуану більш привабливою. Споживачі можуть позбутися тривожності або болів і при цьому нормально функціонувати.

#4. Більшість корисних властивостей КБД поки що не доведені науковими дослідженнями незалежних експертів. Менша частина вчених заявляє, що канабіс здатний лікувати глаукому, епілепсію і тривожність.

#5. При цьому споживачі готові купувати різні продукти з КБД, починаючи від їжі, закінчуючи косметичними засобами, в надії з їх допомогою вилікувати безсоння або головний біль.

#6. У США, де марихуана легалізована, товари з нею можна зустріти всюди. За останні чотири роки продажі КБД виросли на 40%. У великих роздрібних мережах продаються свічки й масла з канабісом. У ресторанах можна купити каву і коктейлі з марихуаною. Великі косметичні компанії зразок Sephora виробляють крему на основі масла канабісу. Coca-Cola розробляє напій з додаванням КБД.

#7. При цьому американське управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) і незалежні експерти висловлюють своє занепокоєння. Одні компанії роблять необґрунтовані заяви про ефективність продуктів з канабісом. Інші додають менше КБД, ніж вказано на етикетці, що робить товар марним.

#8. Законодавство, що регулюють використання КБД, поки знаходиться в зародковому стані, тому споживачі не завжди знають, що купують.

#9. З огляду на широкий інтерес до КБД, у виданні вважають, що скоро розроблять закони, що регулюють сферу. А канабіс не тільки не зникне, але і продовжить захоплювати харчову, медичну і косметичну індустрії.

Джерела: TechCrunch, TJ

Нагадаємо, Investory News нещодавно писали про те, у що інвестують свої кошти відомі українські бізнесмени.  Найцікавішою і незвичайною інвестицією інвестора-ресторатора Майкла Дона є акції канабісних компаній в Канаді й ферми з вирощування конопель в США. Бізнесмен вкладає гроші в акції молодих канадських канабісних компаній.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram