Новини
19 Квітня 2019
990

Перед легалайзом: Канабісові гіганти з Канади та США голосили про злиття

Канадська Canopy Growth викупить всі акції Acreage Holdings

Найбільші компанії Північної Америки з виробництва марихуани, Canopy Growth Corp і Acreage Holdings, підписали в четвер, 18 квітня, угоду про злиття, повідомляє Bloomberg.

За умовами угоди, канадська компанія викупить всі акції американського виробника за ціною $2,55. Таким чином, загальна сума операції складе $3,4 млрд.

Однак, коли відбудеться злиття, поки невідомо. Справа в тому, що головною умовою угоди є повна легалізація вирощування і вживання марихуани на федеральному рівні в США. Поки ж вона легалізована лише в деяких штатах. Фактично Canopy домовилася про пріоритетний викуп акцій Acreage і внесла аванс в розмірі $300 млн.

За даними видання, Canopy Growth – одна з найбільших компаній на ринку. Її ринкова капіталізація становить $14 млрд. Один із основних акціонерів канадської компанії є американська пивоварна компанія Constellation Brands, яка вклала в виробника марихуани $4 млрд у серпні минулого року.

Acreage Holdings працює в 20 штатах США і є одним з лідерів на ринку марихуани в країні.

На фоні новини про майбутнє об’єднання акції Canopy Growth виросли більш ніж на 8%. Котирування Acreage на відкритті торгів четверга зросли на 14,27%, але потім майже повернулися до позначки закриття торгів середи.

Нагадаємо, наприкінці лютого Bloomberg опублікував щорічний “Індекс гріха”, в якому оцінив фінансову доступність наркотиків в різних країнах світу. У рейтингу враховувалися не тільки нелегальні наркотики, але й речовини та ліки, які відпускаються за рецептом або знаходяться у вільному продажу.

Місяцем раніше Всесвітня організація охорони здоров’я оприлюднила документ, де рекомендує виключити канабіс та його смоли з четвертого пункту Єдиної конвенції про наркотичні речовини, тобто зі списку особливо небезпечних речовин, що не мають терапевтичного значення.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram