Новини
11 Березня 2021
770

У Мексиці повністю легалізували використання марихуани

Громадяни країни старше 18 років зможуть, зокрема, мати її при собі до 28 грамів 

Члени Палати депутатів Конгресу Мексики в середу схвалили зміни законодавства, що дозволяють використання марихуани повнолітніми громадянами для відпочинку та розваги. На підтримку відповідних ініціатив висловилися 316 парламентаріїв, 129 виступили проти, ще 23 утрималися.

Результати голосування наводяться на сторінці нижньої палати законодавчого органу в Twitter. Депутати представили понад 210 поправок до законопроєкту, їх обговорення триває нині.

Прийняті зміни дозволяють жителям країни старше 18 років мати при собі до 28 грамів марихуани для особистого використання, а також вирощувати від шести до восьми кущів конопель за місцем проживання.

Продаж марихуани неповнолітнім або її вживання в недозволених місцях будуть каратися великими штрафами, а розведення або збір конопель без відповідного дозволу влади — позбавленням волі.

У листопаді 2015 року Верховний суд Мексики визнав неконституційним абсолютну заборону на використання марихуани й вперше дав право чотирьом громадянам вживати її, а також сіяти, вирощувати, мати й перевозити.

Палата депутатів у квітні 2017 року схвалила пом’якшення антинаркотичного законодавства в частині використання марихуани в медичних і наукових цілях.

В кінці 2018 року влада видала дозвіл на продаж в Мексиці деяких продуктів з використанням похідних канабісу. Йдеться про харчові добавки, косметиці та продовольчі товари.

Раніше Invetory News писали про п’ять найпривабливіших компаній для покупки акцій у галузі медичного канабісу.

А от в галереї США продають намальовані собакою картини з канабісом на додачу. Наприклад, можна купити картину за $55 і отримати 3,5 грама як бонус або витратити $330 і отримати 1 унцію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram