Бiзнес
26 Листопада 2020
2 561

Канабіс як світова інвестиційна ідея

П’ять найпривабливіших компаній для покупки акцій у галузі медичного канабісу

Протягом останніх місяців у галузі канабісу спостерігалось колосальне зростання, всупереч досить суворим умовам.

Згідно з даними GrowCola, інвестиційна прибутковість (ROI) у п’яти найбільших компаніях, що займаються канабісом, за ринковою капіталізацією могли б досягти 231,1% у період з березня по листопад 2020 року:

1. Green Thumb Industries (США) має найвищу рентабельність інвестицій — 373,09% серед компаній, які потрапили у цю добірку.

2. Trulieve Cannabis (США) — 327,29%.

3. Curaleaf Holdings (США) — 309,84%.

4. GW Pharmaceuticals (Велика Британія) — 63,90%.

5. Cronos Group (Канада) — 52,01%.

Це дослідження також показало найнижчу ціну на акції у березні у порівнянні з цінами акцій станом на 15 листопада.

Вплив пандемії на біржові котирування канабісу

Зазначені компанії займаються дослідженнями, розробкою, розподілом і продажем медичної та рекреаційної марихуани. Рентабельність інвестицій можна вважати дивовижною, адже пандемія коронавірусу зумовила досить тривалу невизначеність на ринку.

Пандемія посприяла зростанню продажів канабісу, що допомогло деяким компаніям підвищити рентабельність інвестицій. Клієнти запаслися канабісом, а багато магазинів перепрофілювались на доставку. У міру того, як процвітав попит, ціни на акції канабісових компаній зростали.

Однак, через вимушені заходи безпеки, більшість компаній зазнали збитків, адже їм довелось зупиняти роботу. Деякі працівники були змушені залишатися вдома, щоб стримувати поширення вірусу.

Загалом, схоже, криза в галузі охорони здоров’я матиме незначний вплив на ці п’ять компаній. Інвестори можуть розраховувати на подальший хороший прибуток, оскільки деякі країни планують легалізувати марихуану.

Ринок канабісу демонструє відновлення після бурхливого сезону

Варто зазначити, що рентабельність інвестицій зросла несподівано, враховуючи, що галузь канабісу переживала важкий період ще до пандемії. Більшість акцій на канабіс впали в ціні від заниженої оцінки, оскільки інвестори не отримували обіцяний прибуток.

Деякі компанії дивилися в очі потенційному банкрутству. Більшість компаній намагалися зібрати гроші та втрачали потенційні інвестиції. В останні роки галузь канабісу зіткнулася з великою кількістю негативної преси, що теж мало вплив на ціни акцій. Але, внаслідок пандемії, американські компанії засвідчили зростання, оскільки деякі країни почали відстоювати легалізацію канабісу. Такий розвиток подій призвів до позитивного відгуку про компанії.

Помітно, що держави, які не мають грошових запасів, розглядають сектор канабісу як одну з галузей, яка може допомогти наповнити бюджет.

Деякі держави покладались на канабіс на початку пандемії. Згідно з індексом “Cannabis Operator” в США було зафіксовано позитивний приріст у першому кварталі, наперекір складним умовам. Це свідчило про позитивні перспективи в майбутньому.

Сектор канабісу бунтує, адже Конгрес США має зробити деякі ключові кроки заради підтримки цієї галузі. Відомо, що Конгрес має намір дозволити банкам взаємодіяти з компаніями, що займаються канабісом та не боятись дій федеральних органів згідно із Законом про безпеку банківських операцій “the SAFE”.

Крім того, законопроект “the STATES” дозволить легалізувати канабіс без ризику федерального втручання. Закон “the MORE” вилучить канабіс із федерального Закону про контрольовані речовини.

Це позитивні переваги для галузі. Зміни у законодавчому полі призведуть до більшого інтересу інвесторів до провідних компаній з виробництва канабісу.

Джерело: GrowCola

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram