Новини
21 Березня 2019
1 187

Фальстарт: S7 Space відмовляється від українських ракет

Перші дві ракети повинні були бути готові у 2018-2019 рр. А перший старт з “Морського старту” повинен був відбутися у грудні 2019 року

Фото: S7 space. РКК “Морський старт”

Російська приватна космічна компанія S7 Space (входить до групи S7, яка є власником плавучого космодрому “Морський старт”) планує призупинити виконання контракту щодо виробництва на українському підприємстві “Південний машинобудівний завод” (“Південмаш”) 12 ракет-носіїв “Зеніт”. Про це повідомляє агентство “РІА новини” з посиланням на неофіційні джерела.

Офіційно інформація поки не підтверджена. Хоча деяке джерело в компанії S7 Space агентству підтвердило призупинення контракту. За його словами, виробництво заморозять вже в квітні.

У прес-службі S7 повідомили, що зараз контракт діє. У “Роскосмосі” розповіли, що не знають про розірвання контракту. А у “Південмаші” відмовилися від коментарів.

Як відомо, у квітні 2017 р. компанія S7 Sea Launch Limited, яка входить до групи S7, і “Південмаш” уклали контракт на 12 ракет “Зеніт”. Їх планувалося використовувати в програмах “Морський старт” і “Наземний старт”. Пуски планували проводитись з космодрому Байконур. За даними агентства, які йому повідомило неофіційне джерело, компанія S7 Space заплатила за контрактом частину суми – близько $30 млн.

Перші дві ракети повинні були бути готові у 2018-2019 рр. А перший старт з “Морського старту” повинен був відбутися у грудні 2019 р. У квітні, липні та грудні 2020 р. – ще три старти, а у 2022 р. – чотири, які мали бути у березні, червні, вересні та грудні.

Нагадаємо, приватне аерокосмічне підприємство Firefly Aerospace (США) провело успішний тест двигуна першого ступеня українсько-американської космічної ракети Alpha.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram