Новини
26 Березня 2022
599

США готують нові санкції, щоб перекрити постачання технологій російської армії

Російська влада значною мірою покладалася на ключові західні та міжнародні технології

Фото: Stefani Reynolds/Agence France-Presse

Сполучені Штати Америки готують санкції проти російських компаній, що постачають технології, зокрема компоненти подвійного призначення, і надають послуги військовим та розвідувальним службам, пише The Wall Street Journal із посиланням на американських чиновників.

Російська влада значною мірою покладалася на ключові західні та міжнародні технології для функціонування своєї оборонної промисловості. Нові санкції, які можуть бути оголошені вже наступного тижня, будуть направлені на компанії, які формують російські закупівельні мережі таких товарів.

До цього списку можуть увійти такі компанії, як Сернія Інжиніринг, Сертал, а також пов’язані з ними юридичні особи. Більшість із них вже перебувають під обмеженнями Міністерства торгівлі США, що забороняють експорт “чутливих технологій”, але не бізнес-операції повністю.

Нові санкції Міністерства фінансів США стосуватимуться будь-яких фінансових операцій, які у поєднанні з експортним контролем закриють цим компаніям доступ до комп’ютерних чіпів іноземного виробництва, а також компонентів, необхідних для їхнього виробництва всередині країни.

Санкції також можуть бути введені проти низки технологічних компаній: найбільшого в росії виробника мікросхем АТ “Мікрон”, розробника суперкомп’ютерів Т-Платформа, а також АТ “НДІ Вектор”, що допомагало у розробці російської системи радіолокації розвідки “Ліана”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram