Новини
6 Грудня 2022
731

Promin Aerospace готується до льотних випробувань ракети у 2023 році

Якщо компанія не отримає дозвіл на запуск в Україні, то це відбудеться у Шотландії

Promin Aerospace, стартап малих ракет-носіїв, заснований у 2021 році. Promin продовжує планувати проведення першого випробування власної технології запуску малих супутників на початку наступного року, попри російсько-українську війну, що триває.

“За останні 10 місяців ми провели багато досліджень, займалися розробкою та виробництвом, а в серпні найняли двох інженерів”, — розповідає генеральний директор та співзасновник компанії Promin Aerospace Михайло Рудомінський.

Науково-дослідна лабораторія Promin Aerospace знаходиться у Дніпрі, місті, що часто зазнає обстрілів російськими ракетами. Щоб убезпечити співробітників, компанія не публікує інформацію про місцезнаходження власної лабораторії. Promin протидіє перебоям з електрикою, живлячи виробництво від двох незалежних ліній.

“Ми не можемо переїхати з Дніпра, бо саме там ми наймаємо працівників. Тут багато фахівців”, — сказав Рудомінський.

Місто Дніпро відоме досвідом у аерокосмічній галузі — тут базується державна аерокосмічна компанія “Південмаш” та конструкторське бюро космічної техніки “Південне”.

Хоча робота продовжується, війна змусила Promin Aerospace переглянути деякі плани розширення. 22 лютого, за два дні до російського вторгнення, Рудомінський надіслав першу партію електронних листів із проханням про інвестиції. Коли почалася війна, керівники Promin зрозуміли, що їхні інвестиційні плани доведеться відкласти та приділити більше уваги безпеці співробітників, їхнім родинам і близьким, а також підтримати оборону України та зайнятися гуманітарною допомогою. На початку квітня більшість співробітників компанії повернулися до роботи на повну ставку.

“Психологічно найгірше для людини у воєнний час — це просто сидіти та нічого не робити, тому що ти турбуєшся про війну”, — вважає Рудомінський.

Замість запланованого на 2022 рік розширення штату, Promin подвоїв зусилля з проєктування коштом фінансування, отриманого під час попередніх раундів та $100 тис. фінансування, наданого Google у серпні.

На початку наступного року Promin Aerospace планує провести перший випробувальний пуск малої ракети в Україні. Планується підйом на висоту 100 м. Якщо компанія не отримає дозвіл на запуск в Україні, ймовірно, це відбудеться у Шотландії наприкінці літа. Досягнуто домовленості про запуск із шотландського космодрому.

Нагадаємо, Amazon розробляє технологію Automated Applicant Evaluation — це штучний інтелект, який замінить HR-спеціалістів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram