Новини
23 Листопада 2021
858

Наші переможці: Малюнок 8-річної українки Ярини Закалюжної нанесуть на космічну ракету Arian-5

Дівчинка змагалася з художниками із дванадцяти країн

Фото: Ярина Закалюжна/”Суспільне”

Восьмирічна житомирянка Ярина Закалюжна перемогла у міжнародному конкурсі малюнків Juice up your rocket! Art competition, що організований Європейським космічним агентством (European Space Agency, ESA), повідомляє “Суспільне”.

Тепер її малюнок Юпітера нанесуть на борт космічної ракети Arian-5, запуск якої заплановано на 2023 рік.

Фіналістами стали 12 художників з Італії, Шрі-Ланки, Іспанії, Німеччини, Словаччини, Швейцарії, Естонії, Угорщини, Ізраїлю, Сальвадора, Франції та Великої Британії, але переміг саме малюнок 8-річної українки.

“На малюнку зображено, як планета Земля передає Юпітеру корабель, який досліджуватиме, а його супутники дивляться, що відбувається. Один супутник дуже злякався, другий здивувався, а третій заснув”, — розповіла Ярина Закалюжна.

Фото: Малюнок Ярини Закалюжної/ESA

Юпітер — найбільша планета в Сонячній системі й помітно відрізняється від нашої рідної планети Землі. Для вивчення ESA готується запустити космічний зонд під назвою JUpiter ICy moons Explorer, або скорочено Juice.

Роботизований зонд витратить не менше трьох років на дослідження газового гіганта та трьох його найбільших супутників: Ганімеда, Каллісто та Європа. Вчені вважають, що під поверхнею цих крижаних місяців сховані водні океани.

Фото: Зонд Juice/ESA

Раніше Investory News писали, що Федеральна комісія зв’язку США схвалила проєкт Boeing із запуску 132 супутників на низьку навколоземну орбіту для розгортання мережі широкосмугового доступу до Інтернету з космосу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram