Новини
14 Березня 2022
878

Міноборони України почало використовувати систему розпізнавання облич Clearview AI

Clearview сама запропонувала Києву безплатний доступ до своєї технології

Фото: t.me/landforcesofukraine

Міністерство оборони України почало використати систему розпізнавання облич Clearview AI. Таким чином, американський стартап допомагає нашим військовим встановлювати особи російських противників, боротися з дезінформацією й ідентифікувати загиблих. Про це повідомляє Reuters.

“Україна отримала безплатний доступ до потужної системи пошуку осіб Clearview AI, що дозволяє владі потенційно перевіряти людей на контрольно-пропускних пунктах, — каже Лі Волоскі, радник Clearview та ексдипломат при президентах США Бараку Обамі та Джо Байдені.

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну Clearview сама запропонувала Києву безплатний доступ до своєї технології. Як розповіли в компанії, вони мають 2 млрд зображень із російської соціальної мережі “ВКонтакте”. Загалом їхня база налічує 10 млрд фотографій.

Ця база даних дозволить легше ідентифікувати загиблих, ніж просто зіставляючи відбитки пальців, і працює навіть, якщо людина отримала травму обличчя. Технологія також може бути використана для возз’єднання біженців, розлучених зі своїми сім’ями, виявлення російських оперативників і допомагати уряду викривати фейки у соціальних мережах.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України (КМУ) скоротив витрати загального фонду державного бюджету на 50,864 млрд грн, які будуть передані до резервного фонду держбюджету на потреби оборони.

Під час аукціону з продажу військових облігацій у вівторок, 1 березня, Україна залучила 8 млрд грн терміном на рік. Мінфін задовольнив усі десять заявок з відсотковою ставкою 11% річних.

Як писали раніше Investory News, всупереч величезному рівню стресу, українці вірять у здатність відбити наступ Росії (82%) і в те, що після війни Україна стане сильнішою (77%).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram