Новини
13 Березня 2019
1 665

У США протестували двигун українсько-американської ракети Alpha

У 2017 р. компанію Firefly Aerospace, яка переживала фінансові труднощі, викупив український бізнесмен Макс Поляков

Фото: Firefly Aerospace/ Ракета Alpha

Приватне аерокосмічне підприємство Firefly Aerospace (США) провело успішний тест двигуна першого ступеня українсько-американської космічної ракети Alpha, повідомляє Укрінформ.

Під час вогневого тесту двигун був встановлений на горизонтальному тестовому майданчику, обладнаному для збору даних і аналізу параметрів роботи двигуна. Тестовий запуск тривав близько 60 сек. За свідченнями розробників, випробування пройшло успішно.

“Під час пуску в грудні 2019 р. на першому ступені ракети-носія Alpha встановлять три таких двигуна”, – пояснив агентству генеральний директор Firefly Aerospace Том Маркьюзік (Tom Markusic).

Firefly Aerospace – приватне аерокосмічне підприємство з офісами в м. Остін (штат Техас, США) та м Дніпро (Україна). Власне, виробництво ракети розташоване в Техасі, а українські співробітники компанії розробляють частину обладнання у Центрі досліджень і розробки в Дніпрі.

У 2017 р. компанію Firefly Aerospace, яка переживала фінансові труднощі, викупив український бізнесмен Макс Поляков, засновник асоціації Ноосфера і EOS Data Analytics. З тих пір робота над розробкою “Альфи” відновилася.

Компанія планує з 2021 р. запускати дві такі ракети на місяць.

Ракета-носій Alpha буде здатна вивести на низьку навколоземну орбіту до 1 тис. кг корисного вантажу.

Нагадаємо, У Національному управлінні США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) планують відправити пілотовану місію на Місяць в 2028 р.

Також, Investory News раніше писали, що японське космічне агентство (JAXA) та один з найбільших світових автовиробників Toyota домовилися про співробітництво у розробці пілотованого місячного всюдихода на технологіях паливних елементів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram