Новини
12 Березня 2019
1 031

NASA і Місяць: Агентство планує “місячну” місію на 2028 рік

На місячну програму в NASA розраховують виділити до 50% від усього бюджету агентства

У Національному управлінні США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) планують відправити пілотовану місію на Місяць в 2028 р., повідомляється на сайті NASA.

Згідно з проектом бюджету американського космічного управління, в 2020 фінансовому році NASA отримає $21 млрд, що на 6% більше бюджету минулого року. Гроші підуть на фінансування програм приватних компаній, що розробляють космічні кораблі для доставки вантажів і польотів астронавтів.

“На місячну програму в NASA розраховують виділити до 50% від усього бюджету агентства. Частина коштів піде на забезпечення польотів на Місяць разом з міжнародними партнерами. Мета нової експедиції до супутника Землі буде полягати в тому, щоб залишитися на Місяці на постійній основі. Ми будемо використовувати те, що ми дізнаємося на Місяці, для наступного стрибка – відправки астронавтів на Марс “, – зазначив глава NASA Джим Брайденстайн.

Він також додав, що успішне освоєння місячної програми дозволить не тільки досліджувати більше місць на поверхні супутника, а й може стати початком для пілотованих польотів на Марс, запланованих на 2030 р.

На даний момент в NASA розраховують вивести на орбіту Місяця невелику станцію, яка стане базою для польотів астронавтів. Будівництво бази, як запевняють в американському космічному управлінні, почнеться вже в 2022 р.

США з приходом адміністрації президента Дональда Трампа оголосили про відновлення Місячної програми, назвавши повернення і постійну присутність людини на Місяці етапом на шляху до пілотованих місій на Марс.

“Партнерство з приватними компаніями з розвитку пілотованої системи посадки на Місяць разом з іншими дослідженнями знову поверне перевагу США на шляху до Місяця, навколо нього і на його поверхні та призведе до посадки людей на Місяць до 2028 року”, – йдеться у повідомленні NASA.

Раніше, NASA заявили, що мають намір створити об’єднання країн для спільної реалізації планів з освоєння Місяця і встановлення там постійної присутності.

Нагадаємо, раніше Investory News, писали, що у NASA остаточно схвалили відправку космічного корабля Crew Dragon компанії SpaceX Ілона Маска до Міжнародної космічної станції (МКС).

Також, Ізраїль може стати третьою країною світу після Росії, США та Китаю, яка відправила на Місяць свій посадковий апарат, і першою країною, чия приватна космічна компанія зуміє зробити це.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram