Новини
10 Вересня 2021
727

EasyJet відмовився від поглинання з боку угорського лоукостера WizzAir

Пропозиція конкурента з викупу контрольного пакета акцій була схарактеризована як “нецікава через малу вигоду та численні додаткові умови”

Фото: Vіctor/Flickr

Пресслужба британської бюджетної авіакомпанії EasyJet повідомила про відмову в переговорах про поглинання угорського лоукостера WizzAir, оскільки той не зміг запропонувати бажаний рівень премії за угодою, пише Bloomberg. Рішення обвалило акції EasyJet на 14%.

Замість цього компанія має намір провести емісію акцій на £1,2 млрд ($1,67 млрд) для поширення серед співробітників компанії. Саме за допомогою масштабної внутрішньокорпоративної позики авіакомпанія має намір подолати наслідки найбільшої кризи в історії європейської цивільної авіації.

Економічні втрати EasyJet з моменту введення обмежень і заборони на польоти через пандемію оцінюються у £2 млрд ($2,78 млрд); за підсумками 2020 року авіакомпанія зазнала збитків вперше за всю свою чвертьвікову історію.

Раніше угорський перевізник WizzAir заявляв, що має намір використовувати глобальну кризу через пандемію як інструмент для переділу ринку, і що його стратегічною метою є захоплення більшої частки ринку в лоукост-сегменті Західної Європи.

Виконавчий директор EasyJet Йохан Лундгрен заявив, що пропозицію WizzAir про викуп акцій було відхилено без зволікань і сумнівів, і що повторного розгляду цього питання не передбачається.

Нагадаємо, авіакомпанія Flynas (Саудівська Аравія) виходить на український ринок з регулярними рейсами між Україною та Саудівською Аравією. Раніше для здійснення перельоту потрібен був трансфер через Стамбул, Доху або Дубай.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram