Новини
20 Січня 2021
1 098

Джек Ма вперше з жовтня з’явився на публіці

Акції Alibaba на цій новині підскочили в ціні на 9,34%

Засновник китайського гіганта онлайн-ритейлу Alibaba Джек Ма вперше майже за три місяці показався на публіці, повідомляє The Wall Street Journal. Після цієї новини акції Alibaba на Гонконзькій біржі зросли на 9%.

20 січня він виступив у режимі відеозв’язку на онлайн-заході на підтримку китайських сільських вчителів. Цю інформацію виданню підтвердили представники фонду бізнесмена і Фінтех-гіганта Ant Group (підрозділ Alibaba, володіє сервісом Alipay).

Джек Ма поспілкувався з учителями, які отримали подяку від фонду. Також китайські ЗМІ повідомляють, що він відвідав одну з початкових шкіл.

Мільярдер не з’являвся на публіці з 24 жовтня, зазначає WSJ. Це сталося після того, як Джек Ма розкритикував фінансові регулятори на найбільшому бізнес-форумі в Шанхаї.

Він закликав до реформи системи фінансового нагляду, вказавши на те, що її реорганізація дозволить стимулювати економічне зростання. Бізнес Джека Ма піддається тиску з боку регуляційних органів.

Станом на 15:00 (09:00 за Києвом) акції Alibaba підскочили в ціні на 9,34% — до 267 гонконзьких доларів за папір.

Нагадаємо, на зустрічі з представниками влади у листопаді бізнесмен заявив, що уряд свідомо може “забрати собі всі платформи Ant, наскільки це необхідно країні”, явно намагаючись зберегти стосунки з Пекіном.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram