Новини
25 Жовтня 2021
709

Добалакались: Alibaba стала світовим лідером зі зменшення капіталізації

Такого результату компанія досягла після критичної промови Джека Ма

Alibaba подешевшала за рік на $344,4 млрд після того, як її засновник Джек Ма виступив з критичними заявами на адресу китайських банків і регуляторів, повідомляє Bloomberg.

Більш того, тиск Пекіна на IT-галузь призвів до того, що вісім з десяти місць у списку компаній, що найбільше подешевшали, зайняли китайські представники.

На другому місці після Alibaba опинився розробник сервісу коротких відео Kuaishou Technology, який втратив $104 млрд капіталізації. Також до першої десятки увійшли:

• страхова компанія Ping An Insurance з втратою $66,1 млрд;

• страхова компанія China Life Insurance з втратою $50,8 млрд;

• IT-компанія Tencent з втратою $65,4 млрд;

• брокер нерухомості KE Holdings з втратою $50,3 млрд;

• освітній сервіс TAL Education з втратою $39,1 млрд;

• вейпінгова компанія RLX з втратою $36,7 млрд.

Крім китайських компаній у першій десятці також опинилися американський сервіс відеозв’язку Zoom, який втратив $63 млрд, і японський холдинг Softbank — мінус $40,9 млрд.

Нагадаємо, на початку листопада 2020 року біржі Гонконгу та Шанхаю відклали проведення IPO Ant Group, дочірньої компанії Alibaba, яке повинно було стати найбільшим в історії. Це сталося одразу після виступу Ма на фінансовому саміті, де він назвав Базельські угоди “клубом для людей похилого віку”, а державні банки Китаю — “ломбардами”, які гальмують інновації.

Раніше Investory News писали, що наприкінці вересня Alibaba інвестувала у провідного азійського гравця у сфері логістики. Новий раунд збільшить оцінку стартапу у понад $1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram