Новини
4 Листопада 2019
950

Британський авіахолдинг IAG придбав іспанську Air Europa за €1 мільярд

Тепер Мадрид має всі шанси стати конкурентом найбільшим європейським авіацентрам

Міжнародний британський авіахолдинг IAG, якому належать British Airways та Iberia, придбав іспанську авіакомпанію Air Europa за €1 млрд ($1,2 млрд), про це йдеться у повідомленні на сайті холдингу.

Зазначається, що весь випущений акціонерний капітал Air Europa погодилася придбати “дочка” IAG – IB OPCO Holding S.L.

У компанії наголосили, що завдяки угоді Мадрид має можливість стати конкурентом найбільшим європейським авіацентрам – Амстердаму, Франкфурту, Лондону й Парижу.

У свою чергу IAG має всі шанси знову стати лідером на ринку перевезень з Європи в країни Латинської Америки та Карибського басейну.

“Завдяки придбанню, IAG матиме нову конкурентоспроможну, економічно ефективну авіакомпанію, консолідувавши Мадрид як провідний європейський хаб. До того ж, IAG стане лідером у Південній Атлантиці, що створить додаткову фінансову цінність для наших акціонерів”, – наголосив Віллі Уолш, виконавчий директор IAG.

І додав, що в авіахолдингу вже є досвід придбання  ірландської авіакомпанії Aer Lingus у 2015 році. “Тому купівля Air Europa повинна мати серйозне стратегічне значення для групи”, – підкреслив він.

Повне закриття угоди планується на друге півріччя 2020 року.

Тим часом у Пекіні місяць тому офіційно розпочав роботу найбільший у світі міжнародний аеропорт Дасін, вартість якого складає $63 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram