Новини
25 Вересня 2019
936

У Китаї відкрили найбільший аеропорт світу вартістю $63 мільярди

У перспективі його пропускна здатність складе 100 млн осіб на рік

ФОто: twitter.com/PDChina

Після п’яти років будівництва у Пекіні офіційно розпочав роботу найбільший у світі міжнародний аеропорт Дасін, повідомляє Reuters.

Зазначається, що цього року перед відкриттям аеропорт пройшов серйозні випробування. У результаті об’єкт вартістю 450 млрд юанів ($63 млрд), що знаходиться на півдні Пекіна в 46 км від центру міста, стане важливим гвинтиком для міжнародних пасажирських перевезень.

“І одним із найзавантаженіших аеропортів у світі, перетворившись у глобальний авіаційний центр”, – пише видання.

Аеропорт у формі Фенікса має чотири злітно-посадкові смуги. На рік зможе приймати до 620 тис. рейсів, до 2025 року його пропускна здатність сягне 72 млн осіб, а в перспективі – 100 мільйонів пасажирів на рік. До цього ж терміну через нього щорічно доставлятимуть до 2 млн т вантажів.

Основними авіакомпаніями Дасін стануть China Southern Airlines і China Eastern Airlines. Крім того, свої маршрути в новий аеропорт мають намір перевести ще 50 іноземних авіакомпаній.

Тим часом в Україні аеропорт “Бориспіль” очолив рейтинг Міжнародної ради аеропортів ACI Europe серед повітряних гаваней, що обслуговують від 10 до 25 млн пасажирів. Як зазначається, такий результат забезпечила динаміка зростання пасажиропотоку на 23,7% і 27,6% відповідно.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram