Новини
13 Листопада 2019
1 731

Beyond Meat в Україні: Американський стартап продаватиме свої бургери в українських закладах

Спочатку у конкретних ресторанах, пізніше – в супермаркетах

Продукція із рослинного м’яса від компанії Beyond Meat, а саме бургерні котлети та ковбаски, стануть доступними і для українських покупців. Американський стартап вирішив вийти на український ринок, повідомляє Ain.ua.

Контекст. Дистриб’ютором продукції виступає компанія Станіслава Луцковіча й Олександра Корзуна “Вест Мілз”. Як зазначив виданню ресторатор Діма Борисов, з липня цього року він у своїх закладах уже продавав бургери з таким м’ясом.

“Його завозили в Україну самостійно, а бургер за ціною не відрізнявся від стандартного: 198 грн. Наскільки мені відомо, ми перші, хто запропонував це в Україні”, – зазначив він.

І додав, що його мережа наразі веде переговори з компанією “Вест Мілз” щодо обсягів і цін на постачання.

Де продаватимуть. Спочатку рослинне м’ясо з’явиться у закладах ЖЗЛ, Queen, The Burger, Not only Fish, Avalon, Mocco, Normal, Havana, Fabius, Villa Riviera, Маяк, Bassano, Champion Hall, мережі Star Burger і закладах Діми Борисова.

Пізніше таке м’ясо пропонуватимуть в меню учнів школи Midgard, у коворкінгу IZONE, у кейтерингових компаніях і службах доставки їжі.

Згодом компанія планує продавати його і в супермаркетах. Якими будуть ціни на продукт наразі невідомо.

Що пропонує Beyond Meat. Компанія була заснована в Лос-Анджелесі у 2009 р. Виробляє з інгредієнтів рослинного походження продукти, які нагадують за смаком і текстурою справжнє м’ясо, не містять ГМО, сої та глютену, а також підходить для тих, хто споживає кошерну їжу.

Наразі в асортименті відразу кілька найменувань: котлети для бургерів, сосиски та фарш. Наприклад, сосиски Beyond Sausage складаються з білків, які добувають з гороху, бобових та рису. А от оболонка виготовлена з морських водоростей.

Основою котлет для бургерів є білки гороху, квасолі та рису, а у якості барвника використовують буряковий сік. А от білі вкраплення у фарші – це кокосова олія та масло какао.

Веганське IPO: Наприкінці квітня Beyond Meat оголосив, що планує вийти на IPO та залучити до $183,8 млн, розраховуючи на популярність веганства. Вже на початку травня компанія здійснила публічне розміщення.

З того часу ціна її акцій різко зросла – у п’ять разів. За I кв 2019 року обсяг продажів Beyond Meat склав $40,2 млн, що на 215% більше, ніж за аналогічний же період роком раніше.

Як вважають аналітики JPMorgan, попит на рослинне м’ясо різко зріс, а обсяг продажів в галузі в найближчі 15 років може перевищити $100 млрд. З них $15 млрд припадатиме на Beyond Meat.

Нагадаємо, наприкінці літа виробник штучного м’яса заявив про вторинне розміщення 3,25 млн нових акцій за ціною $160 за акцію. За 250 тис. акцій власної частки Beyond Meat, компанія планує залучити $40 млн нового капіталу для розширення виробничих потужностей і оплати інвестицій в маркетинг.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram