Новини
22 Серпня 2020
1 301

Nestle почала виробляти штучний тунець на рослинній основі

Ринок штучних морепродуктів поки відстає від ринку штучного м’яса

Компанія Nestle почала виробляти тунець на основі горохового протеїну та пшеничного білка. Продукцію запустять у кінці серпня на внутрішньому ринку Nestle у Швейцарії під брендом Garden Gourmet, повідомляє Bloomberg.

Корпорація вже продає альтернативні ковбасу, фарш, фрикадельки, курячі нагетси та філе.

Ринок штучних морепродуктів поки відстає від ринку штучного м’яса, причина може бути в тому, що риба вважається здоровою альтернативою червоного м’яса, зазначає видання.

У 2019 р. Impossible Foods заявила, що працює над створенням штучної риби. Бренд Gardein (входить в Conagra Brands) продає заморожене рибне філе на рослинній основі. Good Catch, яка фінансується приватним капіталом, виробляє тунець і крабові котлети з бобових.

Згідно зі звітом Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, частка рибних запасів, що не перевищує біологічно стійкий рівень (рівень, який може забезпечити максимальний стійкий улов), впала з 90% у 1974 р. до 66% у 2017 р. У 2018 р. на рибальські мережі припало близько половини 79 тис. тонн пластику в Великій тихоокеанській сміттєвій плямі.

У серпні стартап-випусник Y Combinator Kuleana почав виробляти тунець на рослинній основі для ресторанів. Kuleana збирається винайти вегетаріанську альтернативу лососеві та іншим морепродуктам.

Нагадаємо, Nestle запустила продажі першого у своєму роді корму для кішок, який, за її твердженням, може пом’якшити алергічну реакцію людей на шерсть.

В Японії стартап з виробництва культивованого м’яса IntegriCulture буде вирощувати фуа-гра зі штучного м’яса.

Як писали раніше Investory News, згідно зі звітом лондонської Farm Animal Investment Risk & Return (Fairr), понад 20 стартапів на ринку штучних білків залучили близько $1,4 млрд за перші сім місяців 2020 р. Інвестори більше ніж удвічі збільшили вкладення на ранній стадії у виробників альтернативних білків за даний період.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram