Новини
16 Червня 2020
1 245

Обійти конкурентів: Nestle знайшла новий спосіб, аби виділитися на ринку зоотоварів

Компанія продаватиме котячий корм, що пом’якшує алергічні реакції людей на шерсть

Компанія Nestle, що володіє брендом кормів для тварин Purina, вигадала новий спосіб, аби отримати перевагу на швидко зростальному й все більш конкурентному ринку зоотоварів – компанія запустила продажі першого у своєму роді корму для кішок, який, за її твердженням, може пом’якшити алергічну реакцію людей на шерсть, повідомляє The Wall Street Journal.

У компанії стверджують – алергію викликає не сама шерсть, а білок слини кішки, що потрапляє на неї. За даними компанії алергія на нього є приблизно у кожного п’ятого дорослого у світі.

“Спеціальна добавка в кормі дозволить нейтралізувати його дію. Дослідження, яке проводилося протягом 12 тижнів за участю 105 кішок, показало – щоденне вживання нового продукту до третього тижня знижувало зміст алергенного білка на шерсті в середньому на 47%”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив головний виконавчий директор Nestle Purina в Європі, Близькому Сході та Африці Бернар Меньє, такий крок стане багатообіцяльною можливістю для бізнесу. “На розробку продукту під назвою LiveClear пішло ціле десятиліття”, – наголосив він.

Видання зазначає, що корми для тварин стають все більш важливим напрямком діяльності Nestle, оскільки споживачі все частіше ставляться до домашніх тварин як до членів родини й готові витрачати на них більше грошей.

За даними дослідницької фірми Euromonitor, з 2010 року продажі кормів для домашніх тварин у світі виросли на 61%. Американська асоціація виробників зоотоварів прогнозує, що цього року власники домашніх тварин витратять на них близько $99 млрд, і більшу частину витрат складуть корми та ласощі.

“На популярність домашніх тварин вплинула й пандемія коронавірусу: притулки повідомили, що в карантин все більше тварин забирали додому”, – зазначає видання. При цьому нещодавнє опитування дослідницької фірми Jefferies показало, що 22% з більш ніж 900 опитаних власників собак у США повідомили, що взяли нового вихованця за останні три місяці.

Високі показники продажів бренду Purina дозволили Nestle відзвітувати про краще річне зростання продажів у Північній Америці за 10 років. “Її результати навіть перевищили показники підприємств, які спеціалізуються на бутильованій води”, – зазначає WSJ.

Меньє також підкреслив, що з новим товаром компанія сподівається отримати перевагу на ринку, оскільки харчування для кішок становить приблизно половину всього продаваного корму для домашніх тварин. “При цьому наразі ніхто з інших виробників не займається проблемою алергії у власників. У випадку з собаками алергію можуть викликати різні чинники, і тому Nestle не розробляла аналогічний корм для цих тварин”, – зазначає видання.

І додає, що LiveClear коштуватиме дорожче, ніж звичайний корм від Purina. Наразі бренд доступний на кількох ринках, включаючи США, Великобританію та Францію. Запустити продаж в інших країнах Nestle планує в кінці цього року.

Раніше Investory News писали, що продажі виробника продуктів харчування Nestle у I кварталі 2020 року зросли на 4,3%, завдяки тому, що покупці запасалися кормами для тварин Purina і кавою Nescafe для підготовки до ізоляції через пандемію коронавірусу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram