Новини
17 Травня 2022
544

Через війну в Україні британські традиційні кафе fish & chips під загрозою закриття

Мережі отримували з України близько половини всієї олії та борошно, з росії — дешеву рибу

Традиційні британські кафе fish & chips — смаженої у клярі риби та картоплі — під загрозою припинення діяльності через війну в Україні, оскільки дуже залежали від імпорту з України та рф.

Про це у коментарі низці ЗМІ, серед яких Sky News, розповідають представники профільної асоціації National Federation of Fish Friers (NFFF).

Мережі отримували з України близько половини всієї олії, яку використовують для приготування, основний постачальник борошна — також Україна. З початком повномасштабної війни й борошно, і олія суттєво подорожчали.

Проблеми виникли й з рибою — близько 40% імпортували з росії, яка тепер під санкціями, і російську рибу скоріш за все доведеться замінювати суттєво дорожчою.

На додачу, подорожчання добрив може відбитися на ціні картоплі, а крім того зростає вартість електроенергії та енергоносіїв.

Керівник асоціації Ендрю Кук закликає уряд знизити ПДВ для індустрії, як вже робили під час пандемії коронавірусу, заявляючи, що без цього багатьом доведеться закритися.

Деякі кафе fish & chips у Британії працюють ще з вікторіанської епохи.

Нагадаємо, Британія скасувала всі мита та обмеження на український експорт згідно з угодою про вільну торгівлю, яка мала повноцінно запрацювати для України з 2023 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram