Новини
29 Травня 2020
1 351

В Японії почнуть виготовляти фуа-гра зі штучного м’яса

IntegriCulture залучила понад $7 мільйонів і почне будувати біореактор, в якому вирощуватиме цей продукт

Стартап з виробництва культивованого м’яса IntegriCulture завершив раунд фінансування серії A в розмірі $7,4 млн. Гроші підуть на будівництво біореактора, в якому компанія виростить свій перший продукт — фуа-гра, повідомляє The Spoon.

За підсумками залучення нових інвестицій загальний обсяг фінансування фудтех-стартапу з Токіо IntegriCulture перевищив $10 млн. Раунд очолили AgFunder, Beyond Next Ventures, Hiroshima Ventures, Hiroshima Venture Capital, NH Foods, Real Tech Fund і VU Venture Partners.

Інвестиції підуть на подальші дослідження та розробки в галузі вирощування м’яса в лабораторних умовах, а також на будівництво виробничого об’єкта і комерційного біореактора. У ньому IntegriCulture виростить свій перший продукт на клітинній основі — фуа-гра.

Традиційно фуа-гра готують з печінки перегодованих гусей. При примусовій відгодівлі тварини починають ховатися від людей і кричати. Після годування печінка птахів збільшується в 10 разів.

Глава IntegriCulture Юкі Ханью планує запустити продажу фуа-гра в ресторанах у 2021 р., в роздрібній торгівлі — у 2023 р. Ханью хоче дати кожному домогосподарству можливість вирощувати власне м’ясо прямо вдома. Для цього він створив проект Shojinmeat.

У 2015 р. IntegriCulture вийшов з Shojinmeat. У травні стартап представив систему CulNet, яка дозволяє компаніям вирощувати тканини тварин. Через пандемію попит на такі рішення може значно зрости, зазначає видання.

IntegriCulture розраховує, що в майбутньому CulNet зможе культивувати будь-які типи клітин тварин, щоб виробляти більше видів м’яса, і навіть розшириться в нехарчові галузі, такі як медицина та косметологія.

У травні експерти заявили, що 10% м’яса у світі в найближчі 10 років буде штучним. Через п’ять років світовий ринок клітинного м’яса досягне $200 млн, до 2032 р. — майже $600 млн (при середньорічних темпах зростання на рівні 15,7%).

Відомо, що виробник штучного м’яса Impossible Foods залучив у своєму останньому раунді фінансування близько $500 млн. Отримані кошти компанія витратить на збільшення виробництва, а також розширення мережі реалізації — не тільки в США, але й в інших країнах.

Нагадаємо, венчурний фонд Fuel for Growth проаналізував інвестиції у світовій фудтех-ринок. Сума залучених індустрією грошей скоротилася втричі — з $4,616 млрд у 2019 р. до $1,531 млрд у 2020 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram