Новини
23 Вересня 2021
726

Impossible Foods запустила в продаж свинину на рослинній основі

Спершу вона продаватиметься у США, Гонконзі та Сінгапурі

Компанія з виробництва замінників м’ясних продуктів Impossible Foods випустила новий продукт — свинина на рослинній основі. За словами виробника, ця свинина, зроблена із сої, смачніше і корисніше справжньої.

Спочатку свинина Impossible Foods буде продаватися в США, Гонконзі та Сінгапурі, пише CNBC. Це третій комерційний запуск американської компанії після яловичих котлет для бургерів і курячих наггетсів. Президент Impossible Foods Денніс Вудсайд сказав, що свинина на рослинній основі може перевершити звичайну як на смак, так і за харчовою цінністю.

“Свинину не заведено вважати корисним для здоров’я продуктом, але тут у вас є замінник, який має такий самий смак, але при цьому кращий для вас”, — заявив Вудсайд. Новий продукт виготовлений із сої та містить таку саму кількість білка, як і його м’ясний аналог, але в ньому немає холестерину, на третину менше насичених жирів і набагато менше калорій.

За результатами сліпого тесту, проведеного Impossible Foods, 54% споживачам у Гонконзі свинина із сої сподобалася більше звичайної. Ціни на продукт визначатимуть ресторани й магазини, але зазвичай, як підкреслив Вудсайд, “в ресторані приблизно такі самі ціни, як і на м’ясо тварин, іноді трохи дорожче”.

Запуск нового продукту відбувається на фоні зростаючого інтересу до альтернативних білків, оскільки споживачі та компанії чимраз більше усвідомлюють вплив традиційного тваринництва на навколишнє середовище. За оцінками експертів, на галузь припадає 14,5% світових викидів парникових газів.

Impossible Foods стверджує, що під час виробництва її свинини використовується на 81-85% менше води, на 66-82% менше землі, а зрештою на 73-77% менше викидів парникових газів, ніж при звичайному виробництві свинини.

Нагадаємо, колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер розкритикував рішення їдальні заводу компанії Volkswagen у Вольфсбурзі цілком виключити м’ясо з меню і прибрати з нього традиційне блюдо каррівурст. Докладніше — за посиланням.

Раніше Investory News, дізналися, чому веганство може перетворитися у класову війну.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram