Новини
12 Серпня 2021
824

Герхард Шредер засудив столову Volkswagen за відмову від сосисок з каррі

Компанія виробляє каррівурст з 1973 року, але на користь екології та численних звернень вегетаріанців вирішила відмовитись від нього

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер розкритикував рішення їдальні заводу компанії Volkswagen у Вольфсбурзі цілком виключити м’ясо з меню і прибрати з нього традиційне блюдо каррівурст. Про це він заявив в LinkedIn.

“Вегетаріанська дієта — це добре, я сам теж іноді так харчуюся. Але зовсім без каррівурст? Ні!” — написав Шредер.

Каррівурст — популярний у Німеччині вид фастфуду, смажені ковбаски або сардельки із соусом на основі томатного соусу і порошку каррі.

Volkswagen у 2019 році виробили 7 млн ​​порцій каррівурст, і навряд чи це говорить про те, що робітники на виробництві хочуть від нього відмовлятися, зазначив ексканцлер. “Якби я все ще сидів у наглядовій раді VW, нічого подібного не сталося б”, — зазначив Шредер.

Автовиробник напередодні оголосив про зміну меню в їдальні в будівлі заводу у Вольфсбурзі — з нього пропадуть близько 150 м’ясних страв, пише Frankfurter Allgemeine.

Таке рішення затверджено у зв’язку зі зверненнями вегетаріанців і тим, що зниження споживання м’яса йде на користь екології, йдеться у повідомленні компанії.

У Volkswagen зазначили, що завод в Ганновері вже перейшов на вегетаріанське меню. Разом з тим співробітники виробництва зможуть придбати каррівурст неподалік від заводу — на іншій стороні вулиці, додала газета.

Volkswagen виробляє каррівурст на заводі в Вольфсбурзі в землі Нижня Саксонія з 1973 року. Компанія почала виробляти їжу для співробітників з моменту відкриття заводу в 1938 році через віддаленість виробництва від міста.

Зараз випущені на заводі ковбаски популярні не тільки серед співробітників концерну, вони продаються в місцевих супермаркетах і на стадіонах, ця наймасовіша “деталь”, вироблена заводом, повідомляє видання.

Раніше Investory News, дізналися, чому веганство може перетворитися у класову війну. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram